Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V).
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). © Photo News

91 asielzoekers niet uitgewezen omdat ze coronatest weigeren

BinnenlandDit jaar konden 91 personen niet worden uitgewezen omdat ze een coronatest weigerden. Dat blijkt uit het antwoord van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) op een vraag van Yoleen Van Camp (N-VA). Asielzoekers moeten een coronatest laten afnemen voor ze het land verlaten. Wie de test weigert, kan niet worden uitgezet.

87 reacties

  • Lieve Vandamme

    3 jaar geleden
    Meneer Peeters, dank zij Mahdi , komt er juist wat schot in de zaak, alleen is migrantenbeleid reeds jaren één groot mierennest!!!
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Diegenen die NIET doen wat er gevraagd wordt, of wettelijk verplicht is, die hebben het in België blijkbaar voor het zeggen. Op kosten van de brave belastingbetaler! Tijd dat er eens goed gedefinieerd wordt wat 'illegaal' betekent, en desnoods de woordenboeken aanpassen, beste Vivaldi-regering!
  • louis reinquin

    3 jaar geleden
    Democratie zou iets moois moeten zijn. Alleen voor sommigen is men verplicht gebruik te maken van "nood breekt wet". Stel dan de verplichting in.
  • Dirk BERX

    3 jaar geleden
    Maar ook een minderheid heeft het niet voor het zeggen in België, want de meerderheid wil zich aan de internationale verdragen houden !
  • eric meers

    3 jaar geleden
    Dus de asielzoekers en illegalen hebben het voor het zeggen in België. Iemand die onrechtmatig in België is heeft volgens mij geen wetten te stellen . Verplicht de test als ze niet willen , dan maar onder dwang .