Ex-Rode Duivel Geoffrey Mujangi Bia die betrapt werd met cannabisplantage, is vrij op borgtocht

Archiefbeeld. ©  BELGA

Ex-Rode Duivel Geoffrey Mujangi Bia (31) is door de Brusselse raadkamer vrijgelaten, mits betaling van een borgsom van 30.000 euro. Dat melden zijn advocaten, meesters Sven Mary en Yannick de Vlaeminck. Mujangi Bia werd midden juni door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst nadat in een flatgebouw in Asse waarvan hij de eigenaar is, een cannabisplantage was aangetroffen. De voetballer ontkent elke betrokkenheid.

blg
Bron: BELGA

Op 14 juni moest een elektriciteitsfirma uitrukken naar een flatgebouw in Asse omdat er sprake was van een stroompanne en een brandje. Ter plekke stootten de arbeiders echter op een cannabisplantage van een duizendtal planten, in de kelder van het gebouw. Vermoedelijk waren de panne en de brand veroorzaakt door de technische installatie voor de plantage.

De politie werd verwittigd en ging na wie de eigenaar van het pand was. Dat bleek ex-Rode Duivel Geoffrey Mujangi Bia, die meteen in de boeien werd geslagen. De voetballer beweerde dat hij de kelder had verhuurd aan een andere persoon, maar dat verhaal vond geen genade in de ogen van de onderzoeksrechter. Die stelde Mujangi Bia in verdenking voor teelt van verdovende middelen in het kader van een vereniging en plaatste hem onder aanhoudingsbevel.

Op 25 juni besliste de raadkamer om de voorlopige hechtenis van de voetballer met een maand te verlengen, weliswaar onder de modaliteit van het elektronisch toezicht. Nu is de man vrijgelaten na betaling van een borgsom van 30.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen