Vincent Vanasch en zijn gouden hockeymedaielle.
Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Vanasch en zijn gouden hockeymedaielle. © BELGA

Vincent ‘The Wall’ Vanasch, held van de natie in bloedstollende olympische hockeyfinale: “Laat ons gewoon voor een nieuwe cyclus gaan”

Olympische Spelen“Hij staat geregistreerd in België. Maar in wezen komt hij van een andere planeet.” Shane McLeod, coach van de Red Lions, droeg zijn doelman Vincent Vanasch (33) op handen. Héld van de natie, werd de Brusselaar in de bloedstollende olympische hockeyfinale in Tokio. “Ce n’est pas fini, je pense. Het aankomende jonge talent is nóg beter dan deze gouden generatie. Ik ga zelf ook nog even door. Want ik heb nog honger. Enorme zegehonger.”

8 reacties

  • Jean Emare

    3 jaar geleden
    Fier om BELG te zijn. Nva.. En vlaams belang. . Wat nu. Lol
  • wim cauwenberghs

    3 jaar geleden
    Eindelijk een gouden generatie die het ook waar maakt, proficiat, dit is van een ander niveau dan die ‘gouden generatie’ die altijd van koper blijkt te zijn, wereld-, Europees- en olympisch kampioen, we mogen als Belgen zeer trots zijn op deze mannen.
  • Jef Langenaeken

    3 jaar geleden
    Een bloedstollende wedstrijd met een fenomenaal resultaat, gevolgd door ons volkslied in koor, om kippenvel van te krijgen. Prachtig en hopelijk hebben onze Rode Duivels er hun lessen kunnen uit trekken.
  • mark germanus

    3 jaar geleden
    Gefeliciteerd allemaal, jullie zijn prachtkerels en mannen waarop Belgie fier kan zijn. Doe zo verder en neem alle medailles die je krijgen kan.
  • eric eeckeleers

    3 jaar geleden
    Als voetbalfan moet ik toegeven da ik genoten heb van jullie inzet en jullie overtuiging maar hoe jullie ons volkslied meezongen van uit jullie hart daar heb ik meer dan respect voor bedankt aan jullie hele team jullie maken ons fier om Belg te zijn