AFP
Volledig scherm
© AFP

OVERZICHT. Coronacijfers blijven stijgen: elke dag 1623 besmettingen en bijna 39 ziekenhuisopnames

Ook vrijdag blijven de coronacijfers stijgen. Tussen 30 juli en 5 augustus werden gemiddeld elke dag 38,6 Covid-patiënten opgenomen in de ziekenhuizen. Dat is een stijging met 16 procent in vergelijking met een week eerder. Er liggen nu 317 patiënten in het ziekenhuis, van wie 94 in de intensieve zorg. Ook het aantal overlijdens stijgt.

10 reacties

  • erik vercammen

    3 jaar geleden
    Als ik zie hoe laks de regels zijn! In het tropisch zwembad gisteren moet je reserveren. Maar dan nog was het veel te druk! Je kon er echt geen afstand houden van mensen. Ook zijn de vakantie terugkeer controles om te lachen. Dit is echte greep door de rekening van zij die zich wel aan de regels houden en zelfs al zijn ze volledig gevaccineerd!
  • Anna De Wachter

    3 jaar geleden
    Vrees dat dit slechts een voorbode is van wat ons te wachten staat na de vakantie. Allerhande varianten zullen massaal meegebracht worden , iets wat momenteel reeds in werking is getreden.
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Dit was te verwachten. Ik hield mijn hart reeds vast als Vivaldi net voor de grote vakantie besliste om bijna alle maatregelen af te schaffen en snel jongeren vaccineerde met 'One shot for freedom J&J', zodat ze toch maar met vakantie konden gaan, naar rode zones. We zullen zien of dit een verstandige keuze was, 'vrijheid' kiezen boven volksgezondheid. Alsof een gevaccineerde het virus niet meer kan opdoen of verspreiden... Een politieke keuze met wellicht vele extra besmettingen als gevolg!
  • marc tamar

    3 jaar geleden
    Vaccinaties verplichten voor meer vrijheid.
  • Albert de Lovendeghem

    3 jaar geleden
    Het gevolg van reizigers, jeugdkampen en samenkomsten in grote groepen. Geduld is een schone deugd. Iets langer minder toelaten had veel kunnen opleveren. Iedereen kan zien dat alle vakantiestreken donker rood kleuren.