Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Wannes Nimmegeers

HET DEBAT. Moeten bezoekers van woonzorgcentra een coronacertificaat kunnen voorleggen? Dit is jullie mening

Een uitbraak van een nieuwe variant van het coronavirus heeft in een woonzorgcentrum in Zaventem tot zeven dodelijke slachtoffers geleid. Men is volop op zoek naar de bron van deze besmetting. Intussen klinkt de roep om een verplicht coronacertificaat voor bezoekers van woonzorgcentra steeds luider. Wat denk jij? Moeten bezoekers van woonzorgcentra verplicht een coronacertificaat kunnen voorleggen? Eerder vandaag lieten we woonzorgcentra en experts aan het woord, nu is het jullie beurt. 

35 reacties

  • Eddy red roc

    3 jaar geleden
    Niet gevaccineerd , men kan u geen toegang verbieden in een WZC voor uw ouders te bezoeken enkel wanneer het hele WZC in quarantaine geplaatst word dan wel
  • Jacques Leonard

    3 jaar geleden
    Pijnlijk, maar spijtig genoeg zou het geraadzaam zijn. Maar welke zekerheid hebben we nog met ons Covid-19 beleid. Indien onze regering moet beslissen. Dan nog wachten tot oktober, ze zijn op verlof momenteel. Elke gelegenhied is goed om verlof te nemen, verdiend? Sommige zeker. Anderen amper gehoord. Sommige feliciteren en anderen wegstemmen. Derde prik, waarschijnlijk nodig.
  • Gert Cauwenberg

    3 jaar geleden
    Lees wat er staat: het virus werd binnen de instelling verspreid door iemand die volledig ingeënt was. Waarom zou het dan onwaarschijnlijk zijn dat de persoon die het binnen bracht ook gevaccineerd was? Het coronapaspoort heeft gewoon geen nut.
  • Eric Grosemans

    3 jaar geleden
    karin verwimp, waar haal je het dat mensen in wzc met AZ gevaccineerd zouden zijn? Die mensen zijn van de eerste tot de laatste allemaal gevaccineerd met Pfizer. Zij waren de eerste die ingeënt werden, AZ was toen nog niet vrijgegeven.
  • Magda Vanderstappen

    3 jaar geleden
    Volledig terecht dar certificaat, moest op meerdere plaatsen een verplichting worden.