Kevin Borlée kon z'n ontgoocheling niet verbergen.
Volledig scherm
Kevin Borlée kon z'n ontgoocheling niet verbergen. © BELGA

“We lopen altijd sneller, maar het zijn altijd de anderen die op het podium staan”: Kevin Borlée ontroostbaar na vierde plek Belgian Tornados

Olympische SpelenDit deed pijn. Héél veel pijn. Nog meer dan hun vierde plek in Rio, zo leek het wel, waar de Belgian Tornados op drie honderdsten van het brons finishten. Ook in Tokio werd het een verhaal van nét niet voor de 4x400m aflossingsploeg. Zelfs een nieuw Belgisch record volstond niet om het podium van de Spelen te halen. Het scheelde zes tienden. “Ik ben het beu, kotsbeu,” sakkerde Kevin Borlée, die allicht zijn laatste olympische race heeft gelopen.

56 reacties

  • André Christiaens

    3 jaar geleden
    Heeft men het nog niet begrepen in België, oude paarden worden minder snel door de jaren dan jonge paarden in opkomst. De Bourleé hebben ons land altijd mooi verdedigd op Internationale bijeenkomsten ze mogen daarop fier zijn.
  • Dirk Van Brussel

    3 jaar geleden
    Als ik bepaalde reacties lees verschiet ik niet van de uitlaat van die Sporza correspondent. Het ligt in dezelfde lijn : afbreken. Als we naar andere landen kijken worden ook niet medaille winners mooi behandeld en zeker de vierde plek. Zielige mensen.
  • Willem Becker

    3 jaar geleden
    Kan me de ontgoocheling van hun voorstellen iedere keer er net naast te pissen, een medaille was ze gegund. De prestatie van Nederland is onverwacht en ongekend.
  • Guiseppe Bervoets

    3 jaar geleden
    In plaats van energie te steken in het verzinnen van lachwekkende naampjes, zou men in Belgie beter eens wat investeren in inhoud...
  • JAN KARMELIET

    3 jaar geleden
    Bart, dat Botswana het wint maakt het een niche? En zo dat Italie opeens de 100m wint is dat dan ook een niche sport? En hinkstap met opeens een Venezuelaan is ook dan ook maar niche? Hoogspringen ook zeker. Allemaal niche sporten die niet te veel atleten doen volgens u redenering. Al eens de moeite gedaan om op zoeken hoeveel 400m lopers er wel niet zijn?