©  Politie Antwerpen

Drugs, geld en wapens in beslag genomen bij huiszoekingen in garageboxen

De Antwerpse politie heeft meerdere drugs, cash geld en wapens in beslag genomen bij een huiszoeking in twee garageboxen in Deurne. Een 24-jarige man werd gearresteerd. Afgelopen weekend pakte de politie nog vijf andere vermoedelijke dealers op, waaronder één minderjarige.

Het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Oost voerde de huiszoekingen uit in een lopend onderzoek. “In één van de garages vond de politie 454 xtc-tabletten. Op diezelfde plaats is ook een kleine hoeveelheid cocaïne in beslag genomen, net als onder meer verpakkingsmateriaal en verschillende weegschalen”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

De politie vermoedt dat de drugs er verpakt en klaargemaakt werd voor verkoop. “Er werd ook een vuurwapen, munitie en een stroomstootwapen gevonden. Tijdens de zoeking kwam de gebruiker van die garagebox ter plaatse. Hij werd meteen gearresteerd”, aldus Bruyns nog. In een verborgen ruimte in de wagen van de 24-jarige man trof de politie nog meer cocaïne aan. “Hij werd gearresteerd en wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.”

14-jarige

In totaal pakte de politie afgelopen weekend zes vermoedelijke dealers op. Aan de Italiëlei had een veertienjarige (!) bijzitter op een bromfiets bijvoorbeeld drugs en geld op zak. “Bij een huiszoeking vond de politie nog meer bezwarend materiaal. De veertienjarige wordt voorgeleid bij de jeugdrechter”, klinkt het. De bestuurder van de bromfiets mocht beschikken.

Een 46-jarige straatdealer in de Lange Stuivenbergstraat bleek zaterdagavond geen onbekende voor de politie. De man, die illegaal in het land verblijft, werkte zich al eerder in de kijker met gelijkaardige feiten. Nog op zaterdag pakte het wijkondersteuningsteam (WOT) regio Noord een vermoedelijke dealer op op de Bredabaan. Naast cocaïne en cannabis nam de politie ook zijn wagen in beslag.

In de Carnotstraat pakte het wijkondersteuningsteam (WOT) regio Centrum vrijdagavond een 41-jarige man op die xtc-pillen had verkocht. De politie nam bij de man ook nog 3,6 gram hasj en cash geld in beslag. Het drugsondersteuningsteam (DOT) pakte vrijdag ten slotte een 25-jarige man op die net cocaïne had verkocht. Hij had nog twintig dosissen cocaïne en cash geld op zak.

 © Politie Antwerpen

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER