© BFM

Vrachtwagen stopt op Ring: transmigranten vluchten uit laadruimte, andere chauffeur zwaargewond na botsing

Een vrachtwagenbestuurder is maandagnacht ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Antwerpse Ring richting Nederland in Berchem. Het slachtoffer reed in op een stilstaande voorligger op het rechtse rijvak. De bestuurder van die tweede vrachtwagen was gestopt omdat hij enkele transmigranten had opgemerkt in zijn laadruimte.

Het incident vond iets na 2 uur ’s nachts plaats. Een vrachtwagenbestuurder reed op de Antwerpse Ring richting Nederland toen hij ter hoogte van Berchem kabaal hoorde. In zijn achteruitkijkspiegel zag hij hoe een persoon vanuit de laadruimte hem aanmaande om te stoppen.

De bestuurder stopte meteen op de rechterrijstrook, omdat hij veronderstelde dat er enkele transmigranten in nood waren. Ze sprongen echter uit de laadruimte en verdwenen in de berm naast de Ring. Mogelijk hadden ze opgemerkt dat de vrachtwagen richting Nederland, en niet richting kust reed.

“Op het moment dat de Hongaarse chauffeur opnieuw wilde instappen, reed een tweede vrachtwagen in op de stilstaande voorligger”, bevestigt woordvoerder Jana Verdegem van de federale politie. Vermoedelijk had die bestuurder de situatie niet of te laat opgemerkt. Hij zat geklemd in zijn cabine en moest door de brandweer bevrijd worden. De man werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, maar zou niet in levensgevaar verkeren.

Om de hulpdiensten alle ruimte te geven, waren gedurende de afhandeling van het ongeval lange tijd vier rijstroken versperd. Net voor de ochtendspits op gang kwam, kon de rijweg vrijgegeven worden. De federale wegpolitie deed nog nazicht, maar kon de transmigranten niet meer aantreffen.

 © BFM

 © BFM

 © BFM 

 © BFM 

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER