© BELGA

 

Marc Coucke en Bart Versluys kopen bekend hotel ‘La Réserve’ in Knokke

Ondernemer Marc Coucke en bouwheer Bart Versluys kopen het bekende hotel ‘La Réserve’ in Knokke. Dat hebben ze dinsdagochtend samen met huidige eigenaar Eddy Walravens aangekondigd op een persconferentie in het hotel. Walravens blijft het hotel operationeel leiden.

pdd, jvh

Coucke en Versluys willen het hotel nieuw leven inblazen, en trekken daarvoor zeven miljoen euro uit. De bedoeling is dat het huidige viersterrenhotel binnenkort een vijfsterrenhotel wordt. “La Réserve is vandaag het iconische hotel van Knokke”, deed Coucke doet zijn ambities uit de doeken. “Dit wordt een verhaal van continuïteit en vernieuwing. Continuïteit, want het hotel wordt zeer goed gerund door het team van Eddy Walravens, dat we het vertrouwen blijven geven. Maar ook vernieuwing. De horeca stond de laatste tijd enorm onder druk, maar iedereen voelt nu een nieuw elan. We gaan dit hotel naar een volgende dimensie qua kwaliteit en beleving proberen te brengen.”

La Réserve kende de laatste jaren heel wat veranderingen: in 2007 werd het platgegooid en heropgebouwd, en er kwam toen ook een grote vleugel met nieuwbouwappartementen bij. Het vernieuwde hotel opende opnieuw de deuren in 2011, na een investering van 23 miljoen euro. In 2018 doken voor het eerst geruchten op dat Walravens een koper zocht. Er werd gemikt op 50 miljoen, werd gefluisterd. Wat Coucke en Versluys nu betalen, is niet bekend.

 ©  BELGA

Het hotel telt 106 kamers, twee suites, vergaderzalen, een wellnescentrum en enkele horecazaken. Het is gevestigd tussen het casino en het in 1924 gegraven Zegemeer. Het hotel draait niet alleen op hotelgasten, maar is ook een plaats waar veel seminaries, meetings en congressen doorgaan. Door de coronapandemie zag het hotel zijn inkomsten flink dalen.

 ©  ISOPIX

 ©  ISOPIX

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER