Gemeentehuis Opglabbeek © roger dreesen

Miljoen euro overschot op werkingskosten

Oudsbergen -

Voor het tweede jaar op rij heeft Oudsbergen een overschot van 1,1 miljoen euro op de werkingskosten. “Door de fusie zijn we een pak efficiënter en boeken we een structureel overschot”, zegt schepen Jo Seutens.

Oudsbergen sloot de rekening 2020 positief af. Zo waren er meer inkomsten en minder uitgaven. “Dat is 5,4 miljoen euro beter dan verwacht, zowel aan de inkomsten- als aan de uitgavenzijde”, zegt Jo Seutens (CD&V), schepen van financiën.

Dit resultaat is deels te verklaren door de corona-pandemie. “Er is minder uitgegeven aan het onderhoud van onze gebouwen. Al zijn dit eenmalige overschotten.”

Dit is een positief resultaat voor het tweede jaar op rij. “Een structureel overschot van 1,1 miljoen euro geeft aan dat onze organisatie een pak kostenefficiënter werkt”, zegt Seutens.

De winst situeert zich door minder aan verzekeringen te betalen dan voor de fusie. Voor 2021 werden de budgetten aangepast. “De budgetten werden met 15 procent verlaagd. Door ons jaarlijks structureel overschot van 1,1 miljoen euro moeten wij als gemeente trouwens niet snoeien in het meerjarenplan”, besluit Seutens. RDr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer