De Amerikaanse president Joe Biden.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden. © REUTERS

Amerikaanse Senaat keurt kolossaal infrastructuurplan Joe Biden goed

De Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met het pakket investeringen in infrastructuur ter waarde van 550 miljard dollar, omgerekend bijna 470 miljard euro. De miljarden zullen worden uitgegeven aan het verbeteren van wegen, spoorlijnen, bruggen en betere internetverbindingen. Samen met eerder goedgekeurde investeringen komt het totaal op circa 1 biljoen (1000 miljard) dollar.

10 reacties

  • Marie Vanakker

    2 jaar geleden
    Onder Trump was het een put van 7500 miljard. Biden start nu met 1000 miljard. Maar hij heeft nog 3 jaar om "agent oranje" in te halen.
  • Eric Vercouillie

    2 jaar geleden
    Amerika het land met de grootste staatsschuld per inwoner ter wereld .Biden heeft het nu verdubbelt.Ze zullen weer moeten lenen bij de chinezen wat ze nu al masaal doen.
  • Vital Verstraten

    3 jaar geleden
    guido Bervoets, het kan wel zijn dat dit noodzakelijk is, maar als men verzuipt in de schulden, een exportdeficit heeft ( buiten die groene papiertjes), dan moet men niet meer schulden maken maar meer PRODUCEREN. Het is net hetzelfde als een gezin met veel schulden, die steeds nog stijgen, en dan dringend het huis renoveren, nieuwe auto, GSM, PC met geleend geld. Van meer schulden komt men nog DIEPER in de schulden. Biden is een typische socialist, andermans geld uitgeven is steeds gemakkelijk.
  • Gilbert Vermeersch

    3 jaar geleden
    Hèt tegenovergestelde van wat Trump deed met ook onmetelijke uitgaven en belastingverlaging om vrienden te plezieren. Bidden doet duidelijk meer en beter voor de werkende Amerikaan, hij geeft hen werk en inkomen
  • marc Deglin

    3 jaar geleden
    en met welk geld gaat hij dat betalen ? na 8 maanden president ligt de volledige US economie op z'n gat.
  1. “Roken zal bijna volledig uitsterven”: zo wil het Verenigd Koninkrijk het strengste rokersland ter wereld worden
    PREMIUM
    37

    “Roken zal bijna volledig uitsterven”: zo wil het Verenigd Koninkrijk het strengste rokersland ter wereld worden

    Tegen 2056 zou slechts 1,5 procent van alle Britten nog roken. Een gevolg van de bijna strengste tabakswetgeving ter wereld, die het Britse Lagerhuis zopas heeft goedgekeurd. Wij leggen u uit wat dat plan precies inhoudt, hoeveel effect het in de praktijk zal hebben en of u als toerist nog een sigaret zal mogen opsteken in Londen. “Mocht ik minister van Volksgezondheid zijn, voerde ik dit plan in België ook in”, zegt kankerexpert Filip Lardon.
  2. “Ga zelf in Oekraïne vechten!” Hoe parlementslid Marjorie Taylor Greene de Amerikaanse miljardensteun alsnog probeert te saboteren
    PREMIUM
    29

    “Ga zelf in Oekraïne vechten!” Hoe parlements­lid Marjorie Taylor Greene de Amerikaan­se miljarden­steun alsnog probeert te saboteren

    Als alles goed gaat, stemt het Amerikaanse parlement binnen enkele dagen in met nieuwe steun aan Oekraïne. Een pakket van meer dan 60 miljard dollar dat al een halfjaar op goedkeuring wacht. Lukt dat nu eindelijk? Of slagen Trump-gezinde tegenstrevers er toch weer in om de boel te saboteren? Niemand die daar harder voor ijvert dan Marjorie Taylor Greene. Een parlementslid dat campagne voert met een geweer in de aanslag, grossiert in samenzweringstheorieën en collega’s die het voor Oekraïne opnemen toebijt dat ze dan zelf maar moeten gaan vechten.