Marc Noppen (UZ Brussel) over lage vaccinatiegraad in hoofdstad: “We moeten het niet-gevaccineerden zo moeilijk mogelijk maken”

Brussel hinkt in ons land achterop wat betreft vaccinaties. Terwijl in Vlaanderen al meer dan 90 procent van de volwassen bevolking een eerste prik kreeg en in Wallonië 79 procent, zit Brussel aan 63 procent. Volgens UZ Brussel-CEO Marc Noppen is dat een typisch grootstedelijk fenomeen. “We bereiken die bevolking heel moeilijk”, legt hij uit bij HLN Live. 

378 reacties

  • Gilbert Rodts

    3 jaar geleden
    Heel juist ze het zo moeilijk mogelijk maken . De gevaccineerden moeten niet het slachtoffer worden van de anderen .
  • Dirk Schatteman

    3 jaar geleden
    @Dominique Van Damme: 95% van de covidhospitalisaties zijn NIET of slechts éénmaal gevaccineerd. Maw zijn er bijna GEEN volledig gevaccineerden die opgenomen zijn. Dus heeft vaccinatie niets dan voordelen. Goed toch?
  • Timmie Smet

    3 jaar geleden
    Zolang er enig risico is op ernstige bijwerkingen, mag vaccinatie niet verplicht worden, en zou je moeten kunnen weigeren. Punt.
  • Peter Nols

    3 jaar geleden
    Deze discussie is al eens gevoerd ivm polio vaccin. Gelukkig is dit uiteindelijk ook verplicht geraakt in de min of meer beschaafde landen. Anderzijds zou het in het kader van de evolutie niet slecht zijn om de anti vaxxers te laten creperen en liefst zonder er één euro voor zorg aan te spenderen.
  • dominique van damme

    3 jaar geleden
    Er zijn er veel gevaccineerd en toch nog zoveel in ziekenhuis leg dat eens uit prof gobelijn
  1. Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehouden in Berlijn: “Groothandelaar van coke”
    PREMIUM
    UPDATE
    7

    Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehou­den in Berlijn: “Groothan­de­laar van coke”

    “Hij dwong de opsporingsdiensten tot het uiterste.” Maar nu lijkt het geluk van de 48-jarige drugsbaron Tom Michielsen uit Hoevenen (Stabroek) op. De man werd donderdag in Berlijn aangehouden. Hij moet in ons land nog een celstraf van acht jaar uitzitten. In Nederland wacht hem nog een celstraf van 11 jaar voor handel in cocaïne, heroïne en witwassen. En dan heeft hij al zeven jaar cel achter de rug in Dubai voor de ‘invoer van potten en pannen.’ Of zo beweert hij tenminste.
    Antwerpen, Stabroek
  2. Persoon die besmettingen met varkenslintworm in Lier veroorzaakte is geïdentificeerd

    Persoon die besmettin­gen met var­kenslint­worm in Lier veroorzaak­te is geïdentifi­ceerd

    Na uitgebreid en intensief brononderzoek heeft het Departement Zorg met zekerheid kunnen identificeren welke persoon de bron was voor besmettingen met varkenslintworm in basisschool Het Molentje in Lier. Het onderzoek heeft aangetoond dat de persoon al sinds de zomer van 2022 niet meer besmettelijk is en de varkenslintworm in het buitenland heeft opgedaan. Om de privacy van de persoon af te schermen, kan het Departement Zorg geen verdere details geven over hoe dit brononderzoek is verlopen.