Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

“Laat die superclubs maar failliet gaan”: volgens econoom Geert Noels is het niet de vraag óf er ooit een einde komt aan de spilzucht, maar wannéér

VoetbalHet Europese topvoetbal tolt in een spiraal van grootheidswaanzin, spil- en hebzucht. Zelfs Messi verlaat zijn jeugdliefde voor nouveau riche PSG. Chelsea koopt Lukaku terug voor 80 miljoen meer dan de prijs waarvoor het hem in 2014 verkocht. In de verte dreigt de megalomane Super League. Op zoek naar een uitweg met Geert Noels, econoom en auteur van het boek ‘Gigantisme’. “Het ecosysteem van het voetbal is gedoemd om in te storten.”

75 reacties

  • PETER PERMENTIER

    3 jaar geleden
    Belasten op hun inkomen Rsz betalen en de meerwinst van verkoop van een speler belasten met 60% dan pas zal men de juiste personen belasten, ok het is een sport maar deze excesses hebben niets te maken met sport, plus dat er nog personen zo gek zijn om een toegangs ticket te kopen voor 22 man achter een bal te zien lopen, en altijd maar steeds hezelfde, sommige willen dit geheel nog verhogen naar een universitair nivo want er wordt nogal over geluld op TV ten minstens 15 uur per zender.
  • Teirlynck Luc

    3 jaar geleden
    Als voetballiefhebber vind ik het gewoon om van te kotsen, dit heeft niks meer met sport te maken . Hopelijk stort het hele systeem in elkaar .
  • Marc Van Leeuwen

    3 jaar geleden
    Die kunnen niet failliet gaan zolang hun eigenaars er geld in stoppen. Dat zijn sjeiks, die kun kapitaal is eindeloos. Dus het eindigt pas als zij met die hobby stoppen, anders niet. Het zou dus best kunnen dat het nog crescendo gaat.
  • Roger Declercq

    3 jaar geleden
    Verbied een club die schulden heeft om spelers aan te kopen en stel een maximum bedrag in dat een speler mag kosten.. Natuurlijk vind ik het nog altijd mensenhandel hoe spelers aan- en verkocht worden.
  • Wendy Vandereyken

    3 jaar geleden
    Waar is de tijd dat spelers uit eerste klasse vaak nog werken gingen naast het voetbal ? Toen bestonden er nog echte clubspelers en de supporters konden zich identificeren met hun club omdat de meeste spelers uit de streek waren. Er bestond toen immers nog een beperking op het aantal buitenlandse spelers per club. Er werd toen niet gesjot voor de poen, maar wel voor de eer en de club.