©  AP

Is Britney Spears eindelijk vrij? Vader van popster stapt na 13 jaar op als bewindvoerder

Jamie Spears, de vader van popzangeres Britney Spears (39), stapt na 13 jaar op als haar bewindvoerder. Dat berichten Amerikaanse media op basis van rechtbankdocumenten. De advocaat van de popster noemt het “een grote overwinning”.

Bron: BELGA

Spears nam zijn dochter Britney een groot deel van haar zaken juridisch uit handen nadat ze in 2008 een zenuwinzinking kreeg. Sindsdien mag vader Spears bepalen wat de popster met haar geld en andere bezittingen mag doen.

LEES OOK: Britney Spears spreekt in rechtszaak tegen haar vader: zij krijgt 2.000 dollar per week, hij een veelvoud

Britney probeert al maanden onder het bewind van haar vader uit te komen en heeft daartoe een rechtszaak aangespannen. Een volgende rechtszitting om de zaak te bespreken was gepland voor eind september in Los Angeles.

Grote overwinning

De advocaat van Britney Spears, Mathew Rosengart, spreekt van “een grote overwinning” voor zijn cliënte. Haar vader zal onmiddellijk opstappen als bewindvoerder, zegt hij in een mededeling, die het gespecialiseerde tijdschrift Variety publiek maakte. Rosengart vroeg de rechtbank in juli om het voogdijschap af te nemen van de vader, nadat de zangeres klaagde dat hij er misbruik van maakte en haar leven verpestte. 

Jamie Spears laat weten zijn toezichthouderschap neer te leggen, omdat “de publieke strijd met zijn dochter niet het beste voor haar zou zijn”.

Eerst beheerde Jamie Spears het vermogen en de privézaken van zijn dochter. In 2019 ging hij het kalmer aan doen, maar hij bleef verantwoordelijk voor de financiën. Voor de persoonlijke zaken van de zangeres, waaronder medische aangelegenheden, is Jodi Montgomery medevoogd.

Jamie Spears had eerder, ondanks de vernietigende getuigenissen van zijn dochter en smeekbedes om op te stappen, geweigerd afstand te doen van zijn voogdijschap.

LEES OOK: Ex-manager Britney Spears lekt oude voicemails: “Ze vecht al sinds 2009 tegen haar vader”

(adm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER