Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

‘Covid Safe Ticket’ vanaf vandaag ingezet: wat is het precies en wanneer heb ik het nodig?

Vanaf vandaag kunnen buitenevenementen van 1.500 tot 75.000 mensen in ons land worden georganiseerd met het Covid Safe Ticket (CST). Wat houdt het Covid Safe Ticket juist in? Waar vind ik het? En wanneer heb ik het nodig? Wij beantwoorden hieronder de meest belangrijkste vragen over het Covid Safe Ticket.

29 reacties

  • heinz wolf

    3 jaar geleden
    Ik vraag me af waarvoor je dit CST certificaat nodig hebt als je 2 keer gevaccineerd bent en zo automatisch de EU-versie kan downloaden of de papieren versie kan aanvragen. Maar ja, waarom eenvoudig logisch als het ook ingewikkeld kan.
  • Cris Verwilligen

    3 jaar geleden
    Nog maar eens: het virus zit overal. Dus de kans dat je het hier krijgt of op vakantie is juist hetzelfde. Dus stop met dat zwartepieten. En zet alles eens op een rijtje wil je, zonder die emoties te laten spelen. Emoties zijn leuk, maar is in se irrelevant, feiten moet je hebben. En dan kom je tot een heel andere conclusie als je emoties en voorspellingen weglaat, en enkel de feiten bekijkt in procenten. We leven NU en niet in een onzekere toekomst.
  • werner vanhoutte

    3 jaar geleden
    Bij het verschijnen van de vaccins was er de uitspraak van de CEO van Merck, een der grootste pharma bedrijven ter wereld : ofwel is het vaccin nuttig voor iedereen , ofwel voor niemand .Vandaag blijkt dat hij gelijk heeft Wereldwijd honderdduizenden gevaccineerden die terug besmet zijn, miljoenen mensen die nooit zullen gevaccineerd worden, varianten die in ons lichaam sluimeren en eens zullen ontwaken En wat beschermd ons? Een vaccin waar niemand de bescherming periode kent. En dat weten we !
  • werner vanhoutte

    3 jaar geleden
    CST bewijst enkel dat men gevaccineerd zijn . Niets meer ! Dat men ook terug kan besmet zijn ( in Belgie bijna 8000 volledig gevaccineerden ! ) kan dit CST niet aantonen. En dat noemt men veilig. Een perfect voorbeeld dat het ondanks CST en verplichting ervan volledig misloopt is Frankrijk : na meer dan 5 weken met deze strategie kleurt het land bloedrood . Het perfecte bewijs dat de grote massa's , ondanks vaccinatie en verplichting, de besmetters zijn .
  • Piet Deroover

    3 jaar geleden
    Een PCR test van 2 dagen oud heeft nu ook weer niet zoveel waarde meer en die snelle antigeentesten zijn niet 100% zeker. Ik zou alleen vaccinatie laten tellen, dat is ook gemakkelijker voor de organisatoren.