Direct naar artikelinhoud
NieuwsFilm

Wat een transformatie: eerste beeld van Matteo Simoni als Dennis Black Magic

Matteo Simoni als Dennis Black Magic.Beeld Thomas Dhanens / FBO

Had u hem herkend? De opnames van de film ‘Zillion’ zijn weer van start gegaan nadat ze stilgelegd werden wegens de coronapandemie. Voor de gelegenheid werd ook het eerste beeld van Matteo Simoni als Dennis Black Magic vrijgegeven. ‘De goesting om er een fantastische film van te maken is des te groter’, klinkt het.

Regisseur Robin Pront (‘D’Ardennen’) startte vandaag opnieuw met de opnames van zijn langverwachte film nadat de productie een jaar lang stil lag. 

“Als twaalfjarige pikte ik de Zillion-sleutelhanger van mijn oudere broers”, vertelt Matteo Simoni die gestalte geeft aan Dennis Black Magic. “Dichter dan dat kwam ik destijds niet bij de danstempel en hun hallucinante verhalen. Dankzij Robin Pront herrijst de hotste club van het land voor even uit haar as. En ik mag erin vertoeven als pornokoning. Beter wordt het niet!”

De cast van ‘Zillion’ ziet er nog steeds hetzelfde uit: Matteo Simoni, Charlotte Timmers, Barbara Sarafian, Geert Van Rampelberg, Dirk Roofthooft, Frank Vercruysse en Jonas Vermeulen vormen nog steeds de rode draad in het misdaadverhaal over de opkomst en ondergang van de Antwerpse megadiscotheek en danstempel Zillion en zijn flamboyante eigenaar Frank Verstraeten. 

“De goesting om er een fantastische film van te maken is des te groter en door de extra tijd werd het scenario nog een pak straffer”, zegt Jonas Vermeulen. Hij kruipt in de huid van Frank Verstraeten.

‘Zillion’ zal op 26 oktober 2022 in première gaan in de Belgische bioscopen.