Nieuwe ontploffing schrikt Deurne op: woning vorig jaar al onder vuur genomen

In de Palinckstraat in Deurne is vrijdagnacht een ontploffing geweest. Niemand raakte gewond, maar er is wel wat schade aan een woning in de straat. In september van vorig jaar openden onbekenden al het vuur op diezelfde woning. Zaterdagmiddag raakte bekend dat het ging om een zware voetzoeker.

jtp

Het incident vond rond 4 uur ’s nachts plaats. “De politie stelde uit voorzorg een veiligheidsperimeter in”, aldus woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse, net als het gerechtelijk labo voor sporenonderzoek.”

Zaterdagmiddag bevestigde het Antwerpse parket dat om een soort zware voetzoeker of ander type vuurwerk ging. Of er mogelijk opnieuw een link is met het drugsmilieu, zal nog moeten blijken. Bij de explosie raakte een gevel beschadigd, maar er vielen gelukkig geen gewonden.

In september 2020 openden twee het vuur op hetzelfde pand in de straat, vlak voor het ingaan van de tweede dag van Operatie Nachtwacht. Het pand kon toen gelinkt worden aan Brahim E.M., geen onbekende in het drugsmilieu. Zijn schoonbroer Abdelilah El M. alias ‘Black’ werd eind december ook bij verstek veroordeeld tot acht jaar cel in het grote drugsdossier Makreel.

©  bfm

©  bfm

©  bfm

©  bfm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen