Aalst start circulatieplan en voert zone 30 in in binnenstad

Overal in Aalst worden verkeersborden vrijgemaakt die de nieuwe verkeerssituatie aanduiden.  ©  jse

Bron: BELGA

In Aalst wordt zondag een circulatieplan in stelling gebracht en moeten automobilisten voortaan rekening houden met een snelheidsbeperking in de binnenstad. Vanaf 7 uur zullen 6 ploegen zowat 1.000 verkeersborden aanpassen om onnodig verkeer uit het centrum te weren. Maandag is het circulatieplan volledig ingevoerd, maar de lokale politie zal de eerste weken vooral sensibiliseren bij inbreuken.

Het circulatieplan betekent dat meer dan 100 Aalsterse straten worden aangepast. Er wordt meer éénrichtingsverkeer ingevoerd en de verkeersstromen worden geleid langs de ring. Wie de binnenstad als bestemming heeft, wordt naar de dichtstbijzijnde grote parking geleid. Het openbaar vervoer en de fiets moeten profiteren van de vrijgekomen ruimte.

In meerdere straten waar eenrichtingsverkeer wordt ingevoerd, zullen bussen en taxi’s in de andere rijrichting mogen rijden, op een aparte busstrook. Zeven nieuwe ‘fietslijnen’ verbinden omliggende wijken met het stadscentrum dankzij een reeks fietsstraten.

LEES MEER. Zo denken fietsers in Aalst over het nieuwe circulatieplan: “Het wordt opletten voor bussen die wél tegen de richting in mogen rijden”

De stad voert ook een snelheidsbegrenzing in: vanaf 16 augustus 2021 wordt het gebied binnen de Aalsterse ring R41 zone 30. Brommers en fietsers mogen er maximum 30 km per uur rijden.

De stadsdiensten starten met de omschakeling vanaf zondagochtend: een ploeg staat in voor het vrijmaken van de borden die de fietsstraten en fietszones aanduiden, een andere ploeg zorgt voor de zone 30 en een derde ploeg zorgt voor het aan- en afvoeren van nadarhekkens en borden. De overige drie ploegen doen de omschakeling van de straten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen