Ann Vanheste wil opnieuw burgemeester worden, en kan daarbij rekenen op huidig schepen Cindy Verbrugge in de nieuwe bestuursmeerderheid. ©  ptb

Na Blankenberge wordt nu ook in De Panne burgemeester opzijgezet: “Het schip is stuurloos”

De Panne -

In het Plopsa Hotel hebben oud-burgemeester Ann Vanheste (Vooruit) en schepen Cindy Verbrugge (N-VA) de nieuwe bestuursmeerderheid van De Panne aangekondigd.

Thijs Pattyn

“Het schip is stuurloos geworden”, sprak Vanheste maandagvoormiddag op een persconferentie in het Plopsa Hotel. Daar stelde ze zichzelf voor als kandidaat-burgemeester. De huidige burgervader Bram Degrieck (Plan B) wordt zo dus opzijgeschoven.

“De laatste maanden bleek al meermaals dat de meerderheid van het zetelende schepencollege aan het afbrokkelen was”, zei Vanheste. “Af en toe had een agendapunt de gedoogsteun van de minderheid nodig om aanvaard te worden. Bij sommige gemeenteraadsleden van de meerderheid sijpelde het vertrouwen in hun college stelselmatig weg.” (Lees verder onder de foto)

Dit wordt het nieuwe bestuur van De Panne. ©  ptb

Cindy Verbrugge (N-VA) speelt een sleutelrol in de nieuwe meerderheid van Vanheste. In de huidige bestuursploeg stond de schepen haar bevoegdheid Toerisme af aan burgemeester Bram Degrieck. Nu wil ze zich als tweede schepen in de nieuwe bestuursploeg opnieuw inzetten voor het toeristische beleid in De Panne. “Wij willen alvast geen logiestaks. Zo’n taks zou de ondernemers vanaf 2022 400.000 euro kosten, een regelrechte schande.”

LEES OOK. Burgemeester moet plaatsruimen na politieke storm in Blankenberge: Open Vld en Vooruit vormen nieuwe coalitie

Zondag raakte al bekend dat ook in Blankenberge een nieuwe meerderheid gevormd is. Daar moet burgemeester Daphné Dumery (N-VA) plaats ruimen voor Björn Prasse (Open VLD). Daarmee werd voor het eerst gebruikgemaakt van een nieuw decreet dat lokale besturen democratischer moet maken.

LEES OOK. Komen er ook machtswissels in andere gemeenten?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER