Bij de overstromingen van midden juli gingen heel wat meubels verloren.
Volledig scherm
Bij de overstromingen van midden juli gingen heel wat meubels verloren. © Photo News

FOD Financiën schenkt goederen aan getroffenen van watersnood

De FOD Financiën schenkt een aantal goederen die normaal via zijn Finshops zouden worden verkocht, aan de getroffenen van de watersnood van midden juli. Dat maakte de overheidsdienst maandag bekend.

9 reacties

  • pierre de smet

    3 jaar geleden
    johny vanderlinden 35 miljoen en ze sturen de mensen daar een rekening voor de warme maaltijd die ze hebben gekegen . Net zoals in Haiti waar er na de vorige ramp heel veel geld is opgehaald maar de meesten hebben ook nog niks gezien of gekregen . Al die NGO(S een grote pot dieven .
  • Johny vanderlinden

    3 jaar geleden
    Hoe zit dat eigenlijk met het croix rouge/het rode kruis, bijna 30 miljoen euro opgehaald, waar word dat gebruikt?
  • Frank Hageman

    3 jaar geleden
    Waarom moet dat allemaal zolang duren
  • Tamsin Andersen

    3 jaar geleden
    Dat is een heel goed idee.
  • christiane dewaele

    3 jaar geleden
    Beter de getroffene zich gratis laten bedienen in de kringloopwinkels en sociale centra
  1. Odette, Joyce en Regina lieten hun DNA testen en dat veranderde hun leven: “Ik kreeg een lijst van 15 ziektes die ik nooit zou krijgen”
    PREMIUM

    Odette, Joyce en Regina lieten hun DNA testen en dat veranderde hun leven: “Ik kreeg een lijst van 15 ziektes die ik nooit zou krijgen”

    Al zeker honderdduizend Belgen lieten hun DNA testen via commerciële (Amerikaanse) bedrijven als MyHeritage, Ancestry of 23andMe. Ze zijn een makkelijke, snelle en goedkope manier om in het verleden te duiken, maar wat hun handleiding niet vertelt: ze kunnen je hele leven op z’n kop zetten. Joyce, Odette en Regina deden er één — elk om hun eigen reden — en kwamen véél te weten: “Uit de test kwam: verhoogd risico op kanker. Twee jaar later kreeg ik de diagnose.”
  2. Heeft felbesproken Rwandawet impact op transmigranten aan onze kust? "Vluchtelingen hebben van niets schrik”
    PREMIUM

    Heeft felbespro­ken Rwandawet impact op transmi­gran­ten aan onze kust? "Vluchte­lin­gen hebben van niets schrik”

    “Het is dweilen met de kraan open. We zullen net versterking nodig hebben de komende maanden.” In West-Vlaanderen wordt er bijzonder lauw gereageerd op de in het Verenigd Koninkrijk goedgekeurde Rwandawet. Transmigranten zonder verblijfsrecht zullen er overgevlogen worden naar Rwanda en zo hoopt de Britse premier Sunak mensensmokkel een halt toe te roepen. Mensenrechtenorganisaties staan op hun achterste poten, maar zullen er straks ook minder transmigranten door West-Vlaanderen trekken? Wij belden rond.
    Blankenberge, Middelkerke, Nieuwpoort, De Panne, Koksijde, Bredene, Oostende, Knokke-Heist, Brugge, De Haan