© rtv

Veilinghuis verkoopt decors en podia van failliete decorbouwer Phixion: “Interesse is al heel groot”

Beerse -

Veilinghuis VH Auctions uit Temse verkoopt vanaf 2 september de inboedel van de failliete decorbouwer Impressive Experience 4 You, het voormalige Phixion, in Beerse. Personen of bedrijven die altijd al eens een festivalpodium of een ander decorstuk op de kop wilden tikken, kunnen vanaf 2 september hun kans wagen bij een online veiling. “Er is zelfs al interesse uit Canada,” zegt Kurt Van Hunsel van VH Auctions.

Bart Van den Langenbergh

Decorbouwer Impressive Experience 4 You of het voormalige Phixion uit Beerse ging in juni van dit jaar voor de bijl. De zaakvoerders legden de boeken zelf neer nadat ze door de coronacrisis amper opdrachten hadden binnengekregen. De firma probeerde het tij nog te keren door zich te focussen op themaruimten bij mensen in de tuin of in de slaapkamer maar ook dat bracht geen soelaas. Phixion bestond sinds 1993 en maakte onder meer furore door de bouw van festivalpodia op Tomorrowland in Boom en Graspop in Dessel.

Kurt Van Hunsel van veilinghuis VH Auctions toont een grote sinterklaasstoel van de voormalige decorbouwer Phixion in Beerse. De hele inboedel van het failliete bedrijf gaat onder de hamer. ©  Bart Van den Langenbergh

800 loten

Curator Katty Somers schakelde het gespecialiseerd veilinghuis en faillissementsmakelaar VH Auctions uit Temse in om de inboedel, ongeveer 800 loten groot, van Phixion openbaar te laten verkopen. Alle stukken, gaande van een boormachine tot een echt festivalpodium of groot decorstuk, zijn opgelijst in de bedrijfsgebouwen aan de Ketelaarstraat en Heidestraat in Beerse. “In het magazijn in de Ketelaarstraat staan vooral het handgereedschap zoals hamers, zagen en boormachines, klein decoratiemateriaal, het rollend materiaal en stellingen. In het gebouw in de Heidestraat bevinden zich de grotere decors”, legt Kurt Van Hunsel van VH Auctions uit. “We hebben geprobeerd om alle materialen op te splitsen in kleine loten zodat we een heel breed publiek kunnen aanspreken. Zo kunnen de decors interessant zijn voor bijvoorbeeld uitbaters van shoppingcentra of binnen- en buitenspeeltuinen. Er is hiervoor al interesse uit binnen- en buitenland, zelfs al uit Canada. Er zijn ook enkele festivalpodia te koop. Zo is het festivalpodium Miami Beach al populair. Ook voor een labyrint is er veel interesse. Een prinsessenkasteel kan geschikt zijn voor een firma als Studio 100 en een etalagist kan dan weer zijn oog laten vallen op twee ijsberen of een sinterklaasstoel.”

Een pompoenkoets neemt je mee naar een magische sprookjeswereld. © Bart Van den Langenbergh

Het festivalpodium Miami Beach is een van de gegeerde stukken van het failliet bedrijf. © RR

Kijkdag

De online veiling via de website van VH Auctions start op donderdag 2 september om 10u en duurt tot donderdag 9 september om 18u. Op zaterdag 4 september is er van 10u tot 13u een kijkdag in de gebouwen in Beerse. En op vrijdag 17 september moeten de meeste verkochte goederen worden opgehaald. “De decorstukken zijn allemaal al wel eens gebruikt, opgesteld en weer afgebroken. Maar de stukken zijn gecontroleerd en zijn zo bijgehouden dat ze morgen weer aan iemand verhuurd kunnen worden om op te stellen”, zegt Kurt Van Hunsel. “Onze firma doet 700 veilingen van failliete firma’s per jaar. We hebben met Party Rent al eens eerder een veiling van een firma uit de evenementensector gehouden en dat was toen een groot succes.”

Alle 800 loten zijn gefotografeerd en staan op de website van de faillissementsmakelaar. VH Auctions heeft voor alle goederen een openingsbod vastgelegd.

Ook deze kerstmannen staan klaar om geveild te worden. © Bart Van den Langenbergh

Het decorstuk cupcake is ook een van de blikvangers en ligt gedemonteerd klaar in het magazijn in Beerse. © RR

Kurt Van Hunsel staat bij een partij slijpschijven in het magazijn van Phixion in Beerse. Ook heel wat werkmaterialen worden verkocht. © Bart Van den Langenbergh

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

www.vhauctions.com
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER