Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA)
Volledig scherm
Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) © Photo News

OVERZICHT. Dit zijn de nieuwe coronamaatregelen in het onderwijs

Dit schooljaar zal er anders uitzien dan het vorige, want enkele coronamaatregelen zijn veranderd. Zo moeten leerlingen in het 5e en 6e leerjaar lager onderwijs geen mondmasker dragen. Voor het secundair geldt dat er opnieuw les mag worden gegeven en gevolgd zonder mondmasker, wanneer wordt stilgezeten. 

145 reacties

  • Hans Torenven

    3 jaar geleden
    Laat het los mensen, geniet van het leven en van elkaar. Stop met vingerwijzen, stop met bekritiseren. Regering heeft wat ze wilde: 70% gevaccineerden. Laat de kinderen doen, ze zijn sterker dan je denkt en mogen we nog ziek worden ja ? Beste voor je lichaam om te vechten tegen iets. Leef ! En ja, in de winter komt de griep er ook terug aan, gaan we dan ook weer allemaal panisch worden ? De vorige generaties zullen er is goed om lachen !
  • verstuyft eric

    3 jaar geleden
    Lager onderwijs niemand gevaccineerd en de maskers mogen af.. Middelbaar bijna allemaal gevaccineerd en daar blijft de mondmasker logt
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Wat is het verschil tussen iemand uit het 6e leerjaar en iemand in het eerste jaar secundair. Voor het virus geen. Met de nieuwe varianten blijken juist ook jongeren kwetsbaar te zijn. En dat zijn dan nog net deze die niet gevaccineerd zijn.
  • Guido Quinten

    3 jaar geleden
    Ben Weyts is de beste minister van onderwijs sinds lange tijd , hij heeft de ballen om aan de jeugd te denken en niet alleen aan het personeel . Go for it .
  • Arne Van Gheluwe

    3 jaar geleden
    Nu komen ze af met ventilatie normen en vaccinatieplicht voor leerkrachten? 2 weken voor het school begint? Wat voor incompetent bestuur is dat nu! Ze zouden Weyts moeten ontslaan!