Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V).
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). © BELGA

Staatssecretaris Mahdi bevestigt: “België zal ook vrouwenrechtenactivisten evacueren”

De regering zal naast Belgische onderdanen en Afghaanse medewerkers zoals tolken en fixers ook vrouwenrechtenactivisten evacueren uit Afghanistan. Dat zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) op Twitter. Zijn kabinet bevestigt. "Ze zijn de eerste en grootste slachtoffers van de taliban", klinkt het. Er wordt gekeken naar organisaties die een band hebben met ons land.

15 reacties

  • Ludwig Van der Auwera

    3 jaar geleden
    Men zou beter hiervoor een referendum houden en niet wachten tot het "grote referendum" in 2024..Er zijn hier nog weinig politici die nog feeling hebben met wat de bevolking denkt.1 partij is hierin zeer duidelijk.
  • Maurice Keukelaers

    3 jaar geleden
    Dat men die mensen uit Afghanistan wil ontzetten kan ik verstaan maar niet waarom we hen naar België moeten brengen. Is er dan geen enkel islamitisch land bereid om hun broeders een veilig onderdak te geven ?
  • Jean West

    3 jaar geleden
    Met de kost van één vliegtuig zouden honderden door de overstroming getroffen Belgen financiéél geholpen zijn. Hoe vlug de ministers het leger laten klaar staan als het voor buitenlanders is.
  • Tonino Truzzu

    3 jaar geleden
    Altijd het zelfde stoere taal en dan niks dat is de Belgische regeting
  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    Voor het buitenland hebben ze al de middelen en geld voor onze mensen in nood door natuurgeweld niets, het OCMW gaat weer draaien en wij betalen.