©  BELGA

Weyts laat niet in zijn kaarten kijken bij aanvang van onderwijsoverleg

In het Consciencegebouw in Brussel is dinsdagochtend het overleg gestart over de coronamaatregelen bij de start van het nieuwe schooljaar. Zowel Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts, als topman van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, Lieven Boeve, lieten bij aanvang van het overleg niet in hun kaarten kijken.

Wouter van Biezen
Bron: Belga

De spelers in het onderwijsveld buigen zich over welke coronamaatregelen gehandhaafd moeten worden bij het begin van volgend schooljaar. Een van de vragen die daarbij op tafel ligt, is of de leerlingen al dan niet mondmaskers zullen moeten dragen in de klas.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wilde daar bij aanvang van het overleg weinig over kwijt. “Ik ga daar niet bij voorbaat al over communiceren, ik ga dat aan tafel doen”, zei hij.

Ook topman van het Katholiek Onderwijs Lieven Boeve wilde niet reageren op de kwestie of mondmaskers al dan niet verplicht zullen zijn.

Wallonië vs Brussel

De gezondheidsvoorschriften voor het begin van het nieuwe schooljaar zullen verschillen naar gelang het gewest: terwijl het dragen van maskers in Wallonië zal worden versoepeld, zal dit niet het geval zijn in het Brusselse Gewest, zo heeft Franstalig minister van Onderwijs Caroline Désir dinsdag bekendgemaakt.

De gedifferentieerde aanpak wordt gerechtvaardigd door de lagere vaccinatiegraad in Brussel in vergelijking met Wallonië en het hogere aantal besmettingen in de hoofdstad dan in het zuiden van het land.

Aan het begin van het schooljaar zullen leerlingen in het basisonderwijs nooit verplicht zijn een masker te dragen, of zij zich nu in Brussel of in Wallonië bevinden. In het secundair onderwijs zullen leerlingen en leerkrachten in Wallonië het masker kunnen afzetten zodra ze op hun plaats zitten, zoals in de horeca, terwijl het masker binnenshuis verplicht zal blijven voor alle volwassenen en leerlingen in Brussel, ook tijdens de lessen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER