Links: route de Westourte, in Frankrijk. Rechts: Bellestraat, in België.
Volledig scherm
Links: route de Westourte, in Frankrijk. Rechts: Bellestraat, in België. © Google Maps

Verwarring alom aan Frans-Belgische grens: coronapas verplicht aan linkerkant van de straat maar niet aan rechterkant

Vreemde toestanden in de gemeente Saint-Jans-Cappel in Noord-Frankrijk: een straat bevindt zich pal op de grens tussen België en Frankrijk. Links moeten mensen dus in restaurants een coronapas laten zien, rechts niet. Klanten trekken daarom massaal naar de Belgische zaken.

57 reacties

  • agnes Vantilt

    3 jaar geleden
    Heeft niet iedere gevaccineerde een inentingskaartje waarop datum van toedienen vermeld staat ? Kunnen ze dat dan niet gaan gebruiken?
  • Raoul Rouma

    3 jaar geleden
    De Europese Unie voor de burger? Vergeet het, voor de postjes, dat is al lang bewezen. Een paar maanden voor de verkiezingen horen we ze wel . De enige maanden dat ze werken maar enkel voor hun persoontje. Slaap rustig verder je hebt nog voldoende de tijd om te graaien.
  • Jean West

    3 jaar geleden
    Alweer een mooi voorbeeld hoe Europa niet werkt.
  • Francois De Coster

    3 jaar geleden
    Ken de straat daar goed, men beseft er in normale tijden niet dat men daar in België of in Frankrijk is en de inwoners en zaken mensen zijn daar één familie, zij hebben gewoonweg de brute pech dat het systeem EU niet werkt.
  • Timmy Schroons

    3 jaar geleden
    @Jozef Vermeulen, Georges heeft toch wel ergens een punt. Situatie in Nederland gevolgd in het begin van de zomer? Je had ook een pas nodig om ergens binnen te geraken. Degene met een negatieve PCR test kwamen nadien ook positief terug van de feestjes. 't Zal dan toch niet aan de niet gevaccineerden (recente test) liggen dat het virus daar nog rond zwermt. Het zijn dus de gevaccineerden die de niet-gevaccineerden besmetten met hun coronapas ideëen over veiligheid. en onaantastbaarheid.