Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Shutterstock

Hypothe­cair mandaat op de helling: waarom het al snel 1.750 euro meer zal kosten wanneer u lening afsluit van 300.000 euro

Wordt lenen voor een woning of bouwgrond straks duurder? De Europese Bankenautoriteit stelt het typisch Belgische systeem van hypothecaire mandaten alvast in vraag. Dat hanteren onze banken al decennialang om de registratierechten en aktekosten voor wie een woonlening aangaat te drukken. Wat als het typisch Belgische systeem binnenkort op de schop gaat?

50 reacties

  • Freddy Madou

    3 jaar geleden
    Beste Jo, vroeger moesten de arbeiders hard werken om een eigendom te kunnen betalen aan 12% intrest, ook wij vertrokken omstreeks 04u00 in de morgen en kwamen s'avonds thuis omstreeks 18u00 en al je vrije tijd stak je in het bouwen van een huis voor vrouw en kinderen, ik ben ooit in de bouw begonnen aan 1.5 euro per uur ( 60 bfr), nu werken trekken ze hun neus op willen veel reizen, de laatste nieuwe iphone hebben enz en het huis moet hypermodern zijn, wel droom maar verder.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    @TimPeeters,moest morgen de intresten op leningen terug 12.25 a 13.75% zijn zullen de prijzen van huizen "misschien" zakken ,heel onwaarschijnlijk maar indien toch gaat de maandlast hetzelfde ,nee zelfs wel eens meer kunnen zijn omdat de hoge intresten de verlaging die jij denkt vet zal aangevuld met meer intresten betalen.Bouwen is in vergelijk niet duurder dan vroeger gezien de dikke wedde tegenwoordig met dan nog een auto die gratis is,wij konden maar zien hoe op werk te geraken en betalen.
  • jimmy Van der Elst

    3 jaar geleden
    Ze zijn goe bezig he, rijker gaan ze nog rijker maken en armer nog armée.
  • Jennifer Peeters

    3 jaar geleden
    Jo demey. 50 jaar geleden werd de BTW ingevoerd. Mensen die in de jaren 70 en 80 een huis kochten betaalden wel BTW en een intrest van 12,5% of meer. Informeer je eens wat beter hé. Trouwens wij gingen van ons 14 jaar werken en hadden de luxe niet om op de schoolbanken te blijven hangen zoals de pamperjongeren van tegenwoordig.
  • Hugo Van Meirvenne

    3 jaar geleden
    Eigenlijk wordt het tijd dat de intresten op leningen stijgen, dan zullen eindelijk de intresten op de spaargelden stijgen en kan er meer geld uitgegeven worden, nu wordt iedereen armer, vroeger wachtten de mensen tot ze hun rente kregen om dat geld te gebruiken om iets te kopen.