Sven Biscop: “We hebben gewoon geen enkele hefboom om iets te doen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Sven Biscop: “We hebben gewoon geen enkele hefboom om iets te doen.” © Aurélie Geurts

Professor over Afghaanse chaos: “Natuurlijk is dit niet de fout van Joe Biden”

We zullen moeten leren aanvaarden dat de taliban weer aan de macht zijn in Afghanistan. Alleen op die manier kunnen we volgens professor internationale politiek Sven Biscop (Egmont Instituut/UGent) invloed op het land uitoefenen. Hij legt uit of we opnieuw moeten vrezen voor terrorisme uit het land en of de machtsovername zal leiden tot vluchtelingenstromen.

25 reacties

  • Geert Vande Walle

    3 jaar geleden
    Het grootste probleem daar is niet het gebrek aan opvoeding voor vrouwen, maar de slechte opvoeding van de mannen .
  • Stefan Kerkhof

    3 jaar geleden
    Tuurlijk is deze chaotische manier van terugtrekken volledig op het conto van Biden te schrijven. Bijna niemand betwist het gegeven dat Amerika daar weg moest. Daar is een zeer brede consensus over. Maar de manier waarop is gewoon een president onwaardig. Complete afgang voor Biden zonder enige twijfel.
  • Chris Van Wesemael

    3 jaar geleden
    Een juiste analyse én het is inderdaad een terechte beslissing van Biden om niet langer nodeloos Amerikaanse (en andere) soldaten op te offeren en massa's geld te pompen in een "land" waar chaos een basisrecht is. Het tegen wil en dank opleggen van een democratie, is op zich zo ondemocratisch als wat.
  • Kai Rombouts

    3 jaar geleden
    "Het is niet Biden 's schuld"....stel dat dit onder Trump was gebeurd was het zeker wel zijn schuld geweest, media had hem verketterd en dito degenen die sleepy Joe hier verdedigen. Joe was/is zelfs lekker op vakantie tijdens de chaos en moest zijn ijsjes-tijd onderbreken hiervoor. En de mensen hebben het nog niet door hoe alles wordt gemanipuleerd via media.
  • Marc Van Leeuwen

    3 jaar geleden
    Biden gaf de opdracht. Bovendien was de wijze en uitvoering een van de grootste fiasco´s aller tijden. Enfin, de mensen die echt aan de touwtjes trekken gaven de echte opdracht. Biden is ook maar een marionet van de elite (WEF, UN, Rotschilds, Rockefellers, Soros, Bill Gates, Obama, Clintons, Eu, Saoudi´s etc.) Wellicht is het wel het plan om nog meer gelukzoekers in West Europa te krijgen en nog meer chaos te creëren voor hun Great Reset?