Waheedullah Hashimi (midden), een van de leiders van de taliban.
Volledig scherm
Waheedullah Hashimi (midden), een van de leiders van de taliban. © REUTERS

Taliban: “Islamitische geleerden zullen beslissen over rol van de vrouw in Afghanistan”

Een raad van islamitische geleerden zal oordelen over de rol van vrouwen in Afghanistan onder heerschappij van de taliban. Dat zegt een vooraanstaande leider van de beweging vandaag. Die raad zal onder andere beslissen over het recht van vrouwen om te werken, een opleiding te genieten en over hun kledijvoorschriften.

28 reacties

  • stephane schepers

    3 jaar geleden
    Kan iemand uitleggen hoe 75000 Taliban een bevolking van 58 000 000 ( 58 miljoen!) onder de knoet kunnen houden?
  • chris delanghe

    3 jaar geleden
    Wat zijn de VS daar eigenlijk gaan doen? regime change?...
  • Jo Nijs

    3 jaar geleden
    Dat belooft. "Als je gelooft in wetten, moet je ze toepassen". Das nogal logisch, dat je wetten moet toepassen. Het probleem is dat een wet eigenlijk onafhankelijk moet zijn van een godsdienst. Maar bij hun is godsdienst = de wet. De oplossing is nochtans simpel dan: eigenlijk zouden alle vrouwen met onmiddelijke ingang afstand moeten doen van de islam dan. Want het is simpel, islam is de wet, en vrouwen mogen niks volgens die wet. Waarom zouden vrouwen dan nog kiezen voor de islam ?
  • geert calu

    3 jaar geleden
    dat zijn precies politici die aan het praten zijn, dingen vertellen en we weten al dat het weer anders zal zijn
  • Dre Verhaert

    3 jaar geleden
    De internationale gemeenschap moet er serieus over nadenken om een beheersbaar deel van Afghanistan uit te roepen tot Taliban free zone, zodat alle mensen die niet onder dat shariaregime willen leven, een plek hebben in eigen land om een waardig leven te leiden. Dit moet vrij makkelijk afdwingbaar zijn met enkele B52 bommenwerpers...