“Wanhopige Afghanen gooien kinderen over prikkeldraad aan luchthaven Kaboel”

“Wanhopige vrouwen gooien hun baby’s over de prikkeldraad en vragen Britse soldaten om hen mee te nemen.” Dat heeft een hoge Britse legerofficier verteld tegen een journalist van SkyNews die aan de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel is. Op die manier hopen moeders en vaders hun kinderen in veiligheid te brengen. 

26 reacties

  • Sara Peeters

    3 jaar geleden
    Inderdaad uitroeien was het beste, ze proberen via de media de westerse wereld te sussen maar niks is waar. Deze tacktiek hebben geleerd van Israël. Taliban is nu volop van deur tot deur iedereen die verzet had uit te moorden. En de vrouwen hun rechten worden ontnomen. De volgende stap is veel aanslagen plegen. Als ze erkend worden en bewapend moet Europa oppassen. Ik heb jullie verwittigd, doe iets tegen deze terroristen.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    België is in verhouding klein met ca. 500 gemeenten. Stel dat je het wil verdedigen tegen een bedreiging. In alle gemeenten stationeer je 100 gewapende soldaten in een vaste standplaats. De wegen en het land er tussen laat je aan de vijand. Dan rol je die één na één toch op met 1000 rebellen. Dat is de VS strategie die faalt, Leopold Vanhoof. Er sneuvelden wel 60.000 Afghaanse soldaten op die manier. En 40.000 burgers. Vaak familie van die soldaten, op het platteland vermoord door Taliban.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Er werd wel degelijk terug gevochten. In Kandahar zelfs meer dan twee weken. Er is een belangrijk verschil met de eerste keer onder het Taliban bewind. Toen wisten de Afghanen niet wat hen over kwam. Nu wel. Het passief verzet en de sabotage zullen veel groter zijn. En al vlug zullen er broeinesten van gewapend verzet en onder de Taliban interne spanningen zijn. Volgend jaar vechten die stammen terug onder elkaar. Volgens hun traditie bij het uitbreken van de lente.
  • Leopold Vanhoof

    3 jaar geleden
    Anderen laten "vechten" voor je land en zelf veilig aan de kant blijven of er geld aan verdienen en dan zie je hoever je komt. Het leger en de leiders zijn gewoon gaan lopen.
  • Ronald Beintema

    3 jaar geleden
    De taliban had nooit mee onderhandeld moeten worden! Uitroeien was de enige goede manier! Zij horen niet op deze planeet!!!