Olympisch kampioene Nina Derwael doet mee aan "Dancing with the Stars"

Turnster Nina Derwael, die op de Olympische Spelen een gouden medaille behaalde, zal dit najaar deelnemen aan "Dancing with the stars", het dansprogramma op Play4. Zij neemt het al zeker op tegen #LikeMe-ster Maksim Stojanac. Dat heeft de zender bekendgemaakt in een najaarspresentatie, waar ook de andere programma's voor de komende maanden werden voorgesteld. 

Derwael won tijdens de Spelen in Tokio een gouden medaille aan de brug met ongelijke leggers. "De vraag om deel te nemen aan de danswedstrijd was al aan Nina gesteld nog voor ze die medaille won. Maar we dachten wel dat het kon gebeuren", zegt Annick Bongers, programmadirecteur van de Play-zenders. "Het zal spectaculair zijn om haar te zien dansen."

"Dit najaar zal ik niet alleen zweven aan de brug met ongelijke leggers, maar ook en vooral over de dansvloer", zegt Derwael in een persbericht. "Volgens mijn trainer was het tijd om mijn hoofd volledig leeg te maken en dit is echt een uitdaging. Eentje waar ik heel veel zin in heb."

Maksim Stojanac, bekend van de Ketnet-reeks #LikeMe, gaat het avontuur met "volle goesting" aan. "Battlen tegen Nina wordt niet makkelijk, maar laat ons zeggen dat ik ook voor goud zal gaan, net als Nina", lacht hij. De andere deelnemers maakt de zender later pas bekend. 

Maksim Stojanac

Nieuw op Play4

  • 12 Vlamingen proberen in "Klopjacht" 17 dagen lang uit handen te blijven van gespecialiseerde opsporingsdeskundigen met ervaring bij de politie, defensie en in de private sector. De deelnemers worden gezien als ontsnapte criminelen en daarom beschikken de speurders over alle denkbare middelen om hen te lokaliseren. 
  • Regisseurs Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans maakten een nieuwe fictiereeks "Grond". Het verhaal? Ishmael neemt het repatriëringsbedrijf van zijn vader over en heeft een nieuwe manier bedacht om moslims die sterven in ons land te begraven: de heilige grond in Marokko naar hier halen. Bijzonder is dat de reeks eerst op een "open" zender komt, en pas zes maanden later op de betalende streamingdienst Streamz. 
  • Otto-Jan Ham en Jani Kazaltzis werken dan weer aan een programma waarbij ze op een Grieks eiland bekende Vlamingen op bezoek krijgen. Ze weten op voorhand niet wie dat zullen zijn. 
  • In "Viervoeters" gaan Dominique Van Malder en Joris Hessels honden uit een asiel koppelen aan nieuwe baasjes.
  • James Cooke geeft bekende Vlamingen - onder wie Niels Destadsbader, Philippe Geubels, De Pfaffs en Willy Sommers - hun eigen musical in "James de musical"
  • Voor jongeren komt er een nieuwe fictiereeks "Panna" op het streamingplatform GoPlay. Dat moet de opvolger worden van het succesvolle "WTFock". De reeks bestaat uit korte clipjes met verschillende verhaallijnen. Centraal staan meisjes die zich staande proberen te houden in het door jongens gedomineerde straatvoetbal.

Terug van weggeweest op Play4

  • "De Verhulstjes" - de realityreeks rond de familie van Gert Verhulst - keert terug, al kan de kijker hen nu volgen vanuit hun villa in Saint-Tropez.
  • "Huizenjagers" steekt ook de grens over en gaat met kandidaat-kopers naar Toscane, Costa Brava, Silver Coast, Algarve, de Provence, Kreta en Tenerife. 
  • Keren ook terug: "Scheire en de schepping", "De Rechtbank", "De slimste mens ter wereld" (dat aan zijn 19e seizoen begint), "Bake off Vlaanderen" (net als de junior-versie) en "De Cooke & Verhulst Show".
  • Ook de UEFA Europa League en de nieuwste Europese voetbalcompetitie de UEFA Europa Conference League zal te zien zijn bij Play4.

Play5

  • "Dance Dreams" volgt zeven jonge Vlaamse dansers en hun ouders die zich voorbereiden op de bekende Dance Waves Competition.
  • In "Petit Chateau" gaan Maxime en Montana Meiland - bekend van "Chateau Meiland" - langs bij koppels die een kindje verwachten, maar door omstandigheden niet in staat zijn de babykamer op orde te krijgen. 
  • "Verboden Liefde" volgt dan weer koppels tijdens een speciaal moment in hun leven. De koppels hebben één ding gemeen: een familielid of vriend keurt hun relatie af. 
  • Keren terug op Play5: "Chateau Meiland" en " Temptation Island: Love or Leave"

Meest gelezen