©  AFP

OnlyFans gaat vanaf oktober expliciete seksuele beelden verbieden

Vanaf oktober is het op de erotische site OnlyFans verboden om expliciet seksueel gedrag te posten. Gebruikers mogen wel nog naaktfoto’s zetten, maar enkel als ze voldoen aan de regels van OnlyFans.

Bron: De Telegraaf

Het online platform, dat in 2016 opgericht werd, heeft meer dan 130 miljoen actieve gebruikers. Leden maken een account aan en vervolgens bieden ze via een abonnementsformule video’s en foto’s aan. Concreet: je betaalt pakweg 5 euro per maand om de posts van je idool te zien. In de praktijk is de website erg in trek bij gebruikers die erotische beelden tegen betaling willen aanbieden of willen zien.

LEES OOK: OnlyFans-model Nanoe Vaesen (26): “Seksueel expliciete beelden verbieden is een krankzinnige beslissing”

Het bedrijf gaat naast de aanpassingen van expliciet seksueel gedrag ook een gratis app aanbieden waarin geen naaktfoto’s te zien zijn. De site gaat expliciete seksuele beelden vanaf 1 oktober weren omdat die vraag vanuit de bankensector en betalingsdienstverleners steeds meer kwam. “We moeten de levensduur van het platform garanderen”, klinkt het. “En om een gemeenschap van ‘creators’ en fans te blijven aanbieden, moeten we onze inhoudelijke krijtlijnen bijstellen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER