© atv

DISCUSSIE. Contactverbod met chimpansee voor Zoo-abonnee: heeft dat wel zin? Dit zeggen onze lezers

Adie Timmermans, een dierenliefhebster en abonnee van de Antwerpse Zoo, heeft een opmerkelijke brief gekregen van de dierentuin. Er wordt haar gevraagd geen contact meer te maken met chimpansee Chita wanneer ze op bezoek komt. Wij vroegen aan onze lezers wat zij van dit contactverbod vinden. Lees een greep van de reacties onderaan dit artikel, zelf reageren kan ook nog altijd.

Bron: atv

LEES OOK: Abonnee van Antwerpse Zoo krijgt contactverbod met chimpansee: “Ik zie Chita graag, en hij mij”

“Er gebeurt niets verkeerd en ik doe het dier niets aan”, vindt de vrouw uit Deurne. “Tientallen anderen doen net hetzelfde.”

Toch kreeg Adie een ongebruikelijke brief van de Antwerpse Zoo. De dierentuin wil niet dat ze nog contact heeft met Chita omdat dat niet goed zou zijn voor het welzijn van de aap.

“De andere chimpansees sluiten hem daardoor uit. Dat is heel slecht voor Chita want als de bezoekers weg zijn, zit hij er helemaal alleen”, zegt Sarah Lafaut van de Zoo.

Vind jij het contactverbod terecht? Heeft het nog zin aangezien Chita al 38 jaar is? Of zouden ze die niet beter gewoon rustig zijn pleziertje laten beleven?

 WVB

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER