Grap van burgemeester gaat eigen leven leiden: “Maar nee, Brad Pitt woont niet in Gestel”

Gestel, Berlaar -

Een onschuldig grapje van Berlaars burgemeester Walter Horemans (CD&V) is uitgegroeid tot een heus gerucht: wereldster Brad Pitt zou het kasteel Hof van Rameyen in het pittoreske gehucht Gestel hebben gekocht en zou zelfs al gesignaleerd zijn in een oude Ford Mustang. “Zo zie je maar hoe snel fake news ontstaat en rondgaat”, zegt hij.

Kristof Van Rompaey

In maart van dit jaar bracht Brad Pitt een bezoek aan ons land. “Ergens in de media las ik dat hij mogelijk op zoek was naar een kasteel”, vertelt Walter Horemans. “Het Rameyenhof in Gestel staat nog steeds te koop, dus suggereerde ik op Facebook iets in de zin van: ‘Misschien is Brad Pitt wel geïnteresseerd?’. Nog diezelfde avond vroeg iemand me of het waar was dat hij naar Berlaar komt.”

In plaats van meteen te ontkennen, besliste de burgemeester om het verhaal wat te voeden en in mysterie te hullen. “Ik heb toen gezegd dat ik het niet zeker wist, maar dat de kans wel reëel was”, vertelt hij. “Het klonk natuurlijk heel plausibel, omdat hij op dat moment incognito in ons land arriveerde. Maar het is dus niets meer of minder dan fake news.”

Meer dan welkom

Intussen was het gerucht al een heel eigen leven gaan leiden. Sommigen meenden de wereldster zelfs al in de streek te hebben zien rondrijden in een oldtimer Ford Mustang. “Zo zie je maar hoe makkelijk fake news ontstaat. Uit zichzelf ontspruiten er dan zo’n bijkomende faits divers die het allemaal nog wat geloofwaardiger maken. Op den duur zou ik het zelf bijna gaan geloven”, zegt Horemans lachend. “Maar Brad Pitt blijft absoluut meer dan welkom in Berlaar. Voor onze gemeente zou dat iets ongelofelijk zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER