Direct naar artikelinhoud
NieuwsSanda Dia

Zaak Sanda Dia: geen enkele partij in beroep tegen doorverwijzing naar correctionele rechtbank

Sanda Dia.Beeld Tim Dirven

Niemand van de achttien betrokkenen heeft in het Reuzegom-dossier hoger beroep aangetekend tegen de beslissing van de raadkamer in Hasselt om zich voor de correctionele rechtbank te verantwoorden voor zijn rol bij de fatale doop van student Sanda Dia. 

en

De zaak-Sanda Dia

Sanda Dia, een twintigjarige ingenieursstudent aan de KU Leuven kwam in 2018 om het leven, na een vreselijk uit de hand gelopen studentendoop bij studentenvereniging Reuzegom. Hij moest urenlang in een put met ijskoud water zitten en onder meer visolie drinken. Toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht, bedroeg zijn lichaamstemperatuur nog zo’n 27 graden.

Dat heeft persagentschap Belga vernomen van het parket van Limburg. Vandaag verstreek de beroepstermijn. De raadkamerbeslissing van 5 augustus is dus definitief. Alle 18 voormalige leden van studentenclub Reuzegom zullen voor de correctionele rechtbank verschijnen voor alle tenlasteleggingen.

Welke straffen riskeren de Reuzegommers?

Het parket brengt alle 18 voormalige leden van Reuzegom voor de rechter voor onopzettelijke doding, het opzettelijk toedienen van schadelijke stoffen met de dood tot gevolg, onterende behandeling en schuldig verzuim. Daarop staan straffen tot maximaal tien jaar cel. 

Lees ook

Alle 18 Reuzegommers gaan naar de correctionele rechtbank. Hoe gaan ze zich verdedigen?