Navo-topman Jens Stoltenberg bij een spoedberaad van de NAVO-raad, de dertig aangesloten ministers van Buitenlandse Zaken.
Volledig scherm
Navo-topman Jens Stoltenberg bij een spoedberaad van de NAVO-raad, de dertig aangesloten ministers van Buitenlandse Zaken. © EPA

NAVO wil meer tijd voor evacuatie Afghanistan: “Grootste uitdaging is mensen in vliegtuigen krijgen”

De NAVO wil meer tijd voor evacuatie van mensen uit Afghanistan. Tot die operatie is afgerond, blijft de verdragsorganisatie militair aanwezig op de luchthaven van Kaboel. NAVO-topman Jens Stoltenberg zei dat vanmiddag na afloop van een spoedberaad per video van de NAVO-raad, de dertig aangesloten ministers van Buitenlandse Zaken. De mensen die er weg moeten, zijn mensen uit NAVO-landen, mensen uit partnerlanden en wat de NAVO ‘at risk Afghans’ noemt, “in het bijzonder zij die onze inspanningen hebben ondersteund”. 

10 reacties

  • vangeel guido

    3 jaar geleden
    Ja navo wie lost het nu weer op daar.En hoeveel pensioen krijgt een gewezen directeur voor dit werk in jullie kostuumpjes.?
  • Gerard Braeckmans

    3 jaar geleden
    Men gaat me toch niet vertellen dat niemand wist dat de Taliban terug zou opstaan. De Engelsen en de Fransen zijn beginnen te evacueren begin juli !!!
  • Jacques-Philippe Leclerc

    3 jaar geleden
    Tamsin Andersen; " Laat ons eens aanpappen met de communisten van China, gewoon om eens iets anders te proberen"? Het is gewoon te gek voor woorden!
  • karel daneels

    3 jaar geleden
    de navo heeft nu duidelijk bewezen dat het geen bestaansrecht meer heeft en onze regering helemaal. europa en de rest 1 grote farce die ons allemaal de grond inboren .
  • Wouter Beyen

    3 jaar geleden
    Weinig samenwerking in het bondgenootschap stel ik vast. Ministers van defensie mogen collectief opstappen.