“Neem sportdrank mee tegen spierkrampen en crackers om te eten na een zonneslag”: met deze adviezen van de huisarts ga je zorgeloos op reis
Hoe hard de zomer ook ‘zorgeloosheid’ en ‘genieten’ roept, toch kunnen allerlei euvels de pret tijdelijk bederven. Want wat als je op vakantie plots krijgt af te rekenen met een zonneslag, voedselvergiftiging of tekenbeet? Met de wijze raad van dr. An De Sutter, huisarts verbonden aan het Centrum voor Huisartsgeneeskunde UGent, geef je die typische zomerkwalen minder kans en behandel je ze verstandig.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Spaargids.be
Help je kroost financieel vooruit: hoe laat je het loon van een studentenjob of zakgeld optimaal renderen?
-
PREMIUM
Vaak last van je darmen? Huisarts legt uit hoe je klachten voorkomt op vakantie: "Ik neem altijd vezelrijke crackers mee”
Buikpijn, verstopping, diarree, klinkt dat voor jou als een typische vakantie? Je bent niet alleen! Heel wat mensen krijgen op reis last van hun spijsvertering. Huisarts Tamara de Weijer (40) legt uit hoe dat komt en wat je kan doen om je darmen in balans te houden. “Een veranderd eetpatroon laat zich snel voelen.” -
Waarom heb je niet veel honger na een intensief sportmoment, maar méér honger de dag erna?
Of je nu gisteren de 10 miles in Antwerpen liep of een ander sportdoel achter de rug hebt: misschien heb je gemerkt dat je na dat intensieve sportmoment niet meteen honger had. Is dat normaal? En wat eet je dan best om te herstellen? Sportdiëtiste Britt Lambrecht van wielerploeg Lotto Dstny en groepspraktijk Vitori legt uit hoe dat komt en wat je best toch eet vóór, na en tijdens zo’n zware fysieke inspanning. -
-
PREMIUM
Artsen waren zeker dat Els zou sterven na haar hartstilstand: “Ik zat op een plankje en in de verte zag ik een fel licht”
-
Livios
“Koffiegruis, eierschalen en mulch werken niet”: zo verjaag je slakken wél succesvol uit je tuin
Hobbytuiniers houden hun moestuinen de komende weken maar beter goed in de gaten. Zodra de bodem begint op te warmen, het ’s nachts niet te hard afkoelt en het nu en dan blijft regenen, duiken slakken in groten getale op. Slakkenplagen zijn immers een typisch lentefenomeen. Bouwsite Livios vroeg aan Dirk Criel van Natuurpunt hoe je het beste omgaat met slakken in de tuin. -
Jobat
Waarom ligt je nettoloon zoveel lager dan je brutoloon?
Wie zijn of haar loonbrief één dezer dagen onder de loep neemt, ziet in eerste instantie een mooi (bruto)bedrag staan. Groot is echter de teleurstelling als je ogen iets verder naar beneden glijden. Wat onderaan je loonstrookje als nettoloon rest - en dus op je rekening belandt - is een pak minder. Jobat.be schetst welke factoren dit verschil veroorzaken. -
PREMIUM
“Je brengt je huurders best nu al op de hoogte”: onze fiscaal expert verheldert de 5 nieuwe regels rond je belastingbrief
-
PREMIUMExclusief
Sandra Bekkari helpt je duurzaam kilo’s verliezen in 5 simpele stappen: “Strenge diëten helpen je metabolisme om zeep”
-
Mijnenergie
Is de stroom van jouw zonnepanelen deze lente en zomer weer wat meer waard?
Energieleveranciers betaalden nog nooit zo weinig voor de stroom van jouw zonnepanelen. In april moet de consument vrede nemen met gemiddeld 3 eurocent per kilowattuur. Bij een doorsnee verbruik betekent dat een habbekrats van 64,86 euro voor een volledige jaargang. Met de dagen met de meeste zonneschijnuren in aantocht mag het voor elke prosument wel iets meer zijn. Mijnenergie.be gaat na of die hoop gerechtvaardigd is. -
PREMIUM
“Veel Vlamingen laten een correctie doen”: Arts schetst gevolgen van te dik tandvlees en hoe je weet of je dat hebt
“Steeds meer mensen komen in het UZ Leuven langs met te veel tandvlees”, zegt parodontoloog Wim Teughels. De kwaal doet Vlamingen kiezen voor een tandvleescorrectie, want te dik tandvlees komt met pijnlijke gevolgen. Teughels schetst hoe je overtollig tandvlees bij jezelf herkent en hoe je het kan laten behandelen: “Op termijn kan je anders ‘tandvleeszakken’ krijgen.” -
HLN Shop
“Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt