Tim Zeegers.
Volledig scherm
PREMIUM
Tim Zeegers. © Lucid

Tim is professioneel hiker en kent de Ardennen als zijn broekzak. Dit zijn z’n essentiële tips voor wandelaars: “Neem droge sokken en een pastasalade mee”

“Wandelen is zelftherapie. Je komt in een ritme, je geest defragmenteert en alles wordt helderder.” Tim Zeegers (44) is een hiker pur sang. Al sinds hij een jonkie was, wandelt hij België en Europa rond met tent en rugzak. Het is een passie waar hij z’n beroep van maakte, want sinds 2020 leidt hij als professioneel hiker met ‘We Are Outsiders’ mensen rond in onze lokale jungle. In deze aflevering van NINA’s zomerreeks ‘De Vakantiekrak’ deelt hij z’n beste tips om elke wandeltrip zonder kleerscheuren te overleven. “Met koffie en een jenevertje bij de lunch kan je er weer tegenaan.”

  1. Joyce maakt elk jaar 2 grote reizen en kent de tips en tricks om dat budgetproof te doen. “We betaalden maar 1.500 euro voor drie weken in China”
    PREMIUM

    Joyce maakt elk jaar 2 grote reizen en kent de tips en tricks om dat budget­proof te doen. “We betaalden maar 1.500 euro voor drie weken in China”

    Reizen is duur. Tenzij je de technieken kent die fervente reizigers gebruiken om de kosten te drukken. Joyce (29) is zo’n vakantiekrak. Ze maakt elk jaar twee grote reizen en let er bewust op dat die lief zijn voor haar portefeuille. “Ik wil veel van het land kunnen zien zonder te veel in te boeten op comfort.” De grootste besparingen zitten ’m in de details, zegt ze. Alle slimme trucs die ze toepast deelt ze met ons in deze aflevering van NINA’s zomerreeks ‘De Vakantiekrak’. “Huur een auto niét in de terminal van de luchthaven. Dat bespaart je soms een paar honderd euro’s.”
  2. Meeste energieoverstappen in anderhalf jaar door lage prijzen: waarom een switch ook voor jou nu de moeite kan zijn
    Mijnenergie

    Meeste energie­over­stap­pen in anderhalf jaar door lage prijzen: waarom een switch ook voor jou nu de moeite kan zijn

    De sterke daling van de energieprijzen brengt een haast ongezien aantal leverancierswissels teweeg, zo blijkt uit data van Mijnenergie.be. Meer dan 15.000 gezinnen stapten deze maand via de vergelijkingssite al over naar een goedkoper energiecontract. Aangezien de prijzen op de energiebeurzen de voorbije weken stegen, komt er na Pasen mogelijk een einde aan de dalende prijscurve.