Met meer dan 100 per uur door Antwerpen en onder invloed: Radja Nainggolan is rijbewijs voor vijftien dagen kwijt

Radja Nainggolan is zijn Antwerps voetbalavontuur gestart met een fikse valse noot. De kersverse aanwinst van R. Antwerp F.C. is zaterdagavond zijn rijbewijs voor vijftien dagen kwijtgespeeld nadat hij aan de kant werd gezet in de Antwerpse binnenstad. Dat is bevestigd aan onze redactie.

dvd, dige, dcs

Nainggolan scheurde volgens onze informatie met snelheden van meer dan honderd kilometer per uur over de Scheldekaaien met zijn Jeep Mercedes c63, terwijl de maximale snelheid er 50 km/u is. Hij legde bovendien een positieve ademtest af. Zijn Italiaanse vrouw (Claudia) en zijn twee kinderen zijn nog in Cagliari. Hij is hier dus voorlopig alleen en verblijft in hotel Gulde Schoen op de Melkmarkt, het hotel van Mousa Dembélé.

In 2018 werd de ex-Rode Duivel al veroordeeld wegens rijden onder invloed van alcohol. Nainggolan kreeg daarvoor één maand rijverbod en een boete van 1.600 euro opgelegd.

Op zijn eerste persconferentie begin deze week beweerde Nainggolan nochtans een voorbeeldfunctie te willen opnemen. “Ik wil gewoon deze club helpen om nog groter te worden dan ze al is. En mijn ervaring delen met de jonge gasten. Hen de juiste mentaliteit bijbrengen ook, want in België zie je geregeld jonge kerels ­zichzelf kwijtspelen doordat ze slecht ­omringd zijn”, luidden zijn woorden maandag nog. Nainggolan wenst voorlopig niet te reageren op de feiten.

De club wenst pas later officieel te reageren nadat ze met de speler gesproken heeft, maar veroordeelt alvast dergelijk gedrag. De misstap van Nainggolan zal dit weekend nog geen gevolgen hebben: Antwerp krijgt rust in de Jupiler Pro League wegens de kwalificatiewedstrijden voor de Europa League. Donderdag werkt Antwerp thuis de terugwedstrijd af tegen Omonia Nicosia.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL