Direct naar artikelinhoud
NieuwsWeerbericht

Code geel voor hevige onweersbuien met rukwinden, ondergelopen straten in Wetteren en Halle

De Moerstraat in Wetteren.Beeld RV

Het KMI waarschuwt vandaag voor onweer. In alle provincies is tot zeker deze namiddag code geel van kracht. In de provincies Limburg en Antwerpen zelfs tot vanavond. Plaatselijk kan er in één uur tijd 10 tot 20 liter regen per vierkante meter vallen. In Wetteren zorgde extreem regenweer voor ondergelopen straten.

Tijdens de buien zijn er ook rukwinden mogelijk. De maximumtemperaturen liggen tussen 16 en 18 graden in de Ardennen en tussen 18 en 20 graden op andere plaatsen.

Gisteren viel er plaatselijk al heel wat regen. Zo zorgde een wolkbreuk in Wetteren voor veel wateroverlast. De Wetterse wijk Boskant en de Smetledesteenweg kregen opnieuw te kampen met zware wateroverlast. Ook op andere plaatsen zoals het Felix Beernaertsplein en de Serskampsesteenweg was er hinder. Daarnaast liep de Moerstraat weer helemaal onder water. De brandweer kreeg oproepen uit een tiental straten.

Video wordt geladen...

Ook Halle kreeg zaterdagavond opnieuw te kampen met zware wateroverlast na een wolkbreuk. Heel wat winkels zetten preventief hun zandzakjes en schotten, maar dat bleek tevergeefs. Ondanks het vernieuwde rioleringsstelsel en het nieuwe bufferbekken in de Basiliekstraat blijft de stad kampen met wateroverlast. Ook op andere plaatsen in Halle zoals de Vogelpers en Exaerdestraat stroomde het water door de straten.

Video wordt geladen...

Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt met zo nu en dan nog wat buien, vooral dan in het oosten van het land. De minima liggen tussen 12 en 14 graden in de Ardennen en tussen 14 en 16 graden elders.

De volgende dagen wordt het droger met meer zon. De temperaturen liggen dan tussen 17 en 19 graden in de Ardennen en rond 21 à 22 graden in de rest van het land.