Veiligheidstroepen bij de luchthaven van Kaboel.
Volledig scherm
Veiligheidstroepen bij de luchthaven van Kaboel. © AFP

Afghaanse soldaat gedood bij vuurgevecht aan luchthaven Kaboel

Bij gevechten van Afghaanse ordetroepen en Duitse en Amerikaanse soldaten met onbekende aanvallers, aan de noordelijke toegang van de luchthaven van Kaboel, is een lid van de Afghaanse ordetroepen gedood. Drie anderen zijn gewond geraakt, aldus het Duitse leger op Twitter. Aan westerse zijde vielen geen gewonden, voegt een woordvoerder van het Amerikaanse leger toe.

26 reacties

  • André Gijbels

    3 jaar geleden
    Als vluchteling kan men niet terug gaan naar land van herkomst,en zeker niet op vakantie, dan zijt men gene vluchteling, maar een economische vluchteling, laat hun de repatriëring terug betalen, ze hebben het zelf gezocht om terug te gaan in een land dat onveilig word beschouwd, nu moet alles betaald worden met ons belasting geld
  • Veerle Dierickx

    3 jaar geleden
    Straks is het kaboem ipv kaboel
  • jaen court

    3 jaar geleden
    Guido Verlinden het waren wel 300000 Afghaanse soldaten die hun wapens niet gebruikt hebben om de taliban buiten te houden .
  • gustaaf carpels

    3 jaar geleden
    geen ambassade maximum 600 soldaten zijn er gelegerd geweest maar honderden afghaanse tolken, komaan zeg en de zogenaamde belgen hebben blijkbaar onze overheid bedrogen om hier asiel en een identiteitskaart als belg te verkrijgen, men noemt dit oplichting en schriftvervalsing het geld dat deze evacuatie ons kost omdat deze bedriegers terug naar het land waar ze vreesden voor hun leven (de bestaansreden om hier asiel te krijgen) moeten wederom door ons gedragen worden
  • bart samyn

    3 jaar geleden
    Andre Van Laethem, u beter informeren, Canada en Australie doen ook mee aan de evacuaties. Canada wil zelfs 50.000 evacuées opvangen. En voor een méér menswaardiger leven moet je niet naar Brazilie gaan, en zeker niet met een gek als president.