Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Onderwijsexpert: “Betaal leerkrachten evenveel als ingenieurs”

Wat staat ouders, leerlingen en leerkrachten op 1 september te wachten? De eminente Britse onderwijsexpert Dylan Wiliam blikt na een jaar covid-afstandsonderwijs vooruit naar de heropstart: “De leerschade zal niet cognitief zijn, wel emotioneel”. En hoe kunnen we iets doen aan het lerarentekort? “Geld helpt”, zegt Wiliam.

307 reacties

  • Vanhercke Franky

    2 jaar geleden
    Dan kan je evengoed de chauffeurs en andere knelpuntberoepen ook betalen als ingenieurs ...de leraars maar klagen en zagen...beseffen die eigenlijk niet wat een mooi leven die eigenlijk leiden??ik werk als chauffeur een 60 urenweek aan hongerloon en heb 20d verlof,onregelmatige uren en de hele dagen meserie stress en fille en later als beloning een pensioen die de slechtste is van alle pensioenen...was ik maar leraar geworden!
  • Kim Verpoorter

    3 jaar geleden
    Al die mensen die afschilderen dat het onderwijs zo mooi is: er zijn nog zeer veel openstaande vacatures. Kom gerust ook een jaartje meedraaien, als je het volhoudt…
  • Bart

    3 jaar geleden
    Daar zijn ze weer, er zijn leerkrachten genoeg, we zitten zelfs boven het OESO gemiddelde. Er zij nog sectoren waar volk tekort is, daar wordt niet gepraat over loonsverhoging maar over langer werken.
  • natan geeroms

    3 jaar geleden
    Geef de leerkracht het loon van een ingenieur. En geef de ingenieur dan ook de vakantie, de beperkte werkuren, de vaste benoeming en ziekteverloven van de leerkracht. Zo is iedereen gelukkig.
  • Leen Demeyer

    3 jaar geleden
    Aan alle leerkrachten die klagen dat ze niet genoeg voordelen hebben: wat houdt jullie tegen om in een bedrijf te gaan werken? Neem er wel alle nadelen bij aub.