Wanneer Jo haar aanstaande bruidegom ontmoet, is ze meteen wild van zijn geur.
Volledig scherm
PREMIUM
Wanneer Jo haar aanstaande bruidegom ontmoet, is ze meteen wild van zijn geur. © VTM

Australische ‘Blind Getrouwd’-kandidate lyrisch over geur van haar man. Gaat liefde door de neus? Prof: “Lichaamsgeur is even uniek als een vingerafdruk”

“Je ruikt heerlijk.” Het is het allereerste wat de dolgelukkige Jo tegen haar nieuwe echtgenoot zegt in ‘Blind Getrouwd – Australië’. Het bewijst nog maar eens dat aantrekkingskracht vooral ontstaat door scheikundige processen in onze hersenen.  En veel daarvan heeft te maken met geurstoffen, zegt hoogleraar fysiologie en ‘verliefdheidsprofessor’ Jan Hindrik Ravesloot. Hij legt uit waarom feromonen niét zo’n grote rol spelen als iedereen denkt en op welke manier ons reukorgaan onze partnerkeuze dan wel beïnvloedt. “Geur is een handig strijdmiddel in de romantische arena.” 

  1. Jens voelt zich niet aangetrokken tot zijn nieuwe vriend Frederik: “En daardoor heb ik geen zin in seks.” Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft advies
    PREMIUM
    NINA

    Jens voelt zich niet aangetrok­ken tot zijn nieuwe vriend Frederik: “En daardoor heb ik geen zin in seks.” Relatiethe­ra­peut Wim Slabbinck geeft advies

    Jens (27) is al enige tijd aan het daten met Frederik (26). De twee mannen kunnen uitstekend praten en lachen met elkaar. Maar voor Jens ontbreekt een cruciaal ingrediënt: de fysieke aantrekking. “Mijn eerste kus met Frederik was een afknapper. Ik zit, denk ik, met een ideaalbeeld van ‘de perfecte vriend’, die niet enkel boeiend maar ook heel lekker is. Zijn er trucjes om iemand fysiek aantrekkelijker te vinden?” Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft raad. “Leg porno aan de kant en visualiseer eens seks met Frederik.”
  2. “Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
    HLN Shop

    “Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt

    Kookboekenauteur en keramiste Pascale Naessens (54) houdt van creëren. In plaats van vroeger werk heruit te geven, verschijnt nu haar eerste compilatie met de beste groenterecepten. Het eerste in een serie van vijf themaboeken waarvan het volgende helemaal rond desserts zal draaien. HLN Shop zette zich rond de tafel met de chef voor een gesprek: “Ik wil dat mensen plezier vinden in het bereiden van groenten, dat het leuk en lekker is.”