De ploeg van de EK-finale 1980 tegen Duitsland: Ceulemans, Pfaff, Meeuws, Millecamps, Vandereycken, onderaan: Van Moer, Gerets, Cools, Mommens, Renquin, Swat Van der Elst.
Volledig scherm
PREMIUM
De ploeg van de EK-finale 1980 tegen Duitsland: Ceulemans, Pfaff, Meeuws, Millecamps, Vandereycken, onderaan: Van Moer, Gerets, Cools, Mommens, Renquin, Swat Van der Elst. © Bongarts

Ploegmaats historische EK-finale 1980: “Wilfried was op het veld zoals Kevin De Bruyne” - Jan Ceulemans verliest “een vriend voor het leven”

Belgisch VoetbalDrie Gouden Schoenen en drie landstitels markeren zijn clubcarrière, maar als Rode Duivel blijft vooral bij hoe Wilfried Van Moer na zijn comeback als 34-jarige België naar een EK-finale in 1980 leidde. Zijn ploegmaats van dat memorabele kampioenschap getuigen over zijn kwaliteiten als voetballer én mens. Ook Jan Ceulemans en Paul Van Himst denken met een lach en een traan terug aan “één van de beste sjotters van zijn generatie”.

7 reacties

  • Johan Aerts

    3 jaar geleden
    Inderdaad nen topper fijne mens vooral.
  • Marc Van Leeuwen

    3 jaar geleden
    De echte gouden generatie!
  • ROGER DEPREZ

    3 jaar geleden
    Kwam karakter en inzet was dat een betere ploeg dan die van nu , ze legde hune kop er voor als het moest bij manier van spreken.
  • francois De Bock

    3 jaar geleden
    Wilfried ze zullen op vele velden je gedenken maar je verleden lag in Beveren waar je thuis was. Waar je jeugd hebt doorgebracht , sterkte aan familie.
  • Jacques Hillaert

    3 jaar geleden
    Fantastisch voetballer, een leider en organisator van wereldniveau, slim en sterk aan de bal, mijn oprechte deelneming