Tom Pidcock.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Pidcock. © Photo News

Tom Pidcock kwam nog niet één keer in beeld in de Vuelta: “Wilden niet in verhaal-Evenepoel belanden”

VueltaHij was gestart zonder ambitie of doel en dat is eraan te merken. Na een halve Vuelta is Tom Pidcock (22) niet één keer in beeld geweest. “En toch is dit absoluut een positief verhaal”, zegt zijn trainer Kurt Bogaerts. Want de jonge Brit leert belangrijke lessen. Maar of hij die ook meeneemt naar het WK en Parijs-Roubaix, is allesbehalve zeker.

5 reacties

  • Erika De Neef

    3 jaar geleden
    Niet 100% fit dan is het enkel overleven en meer je niets. Je neemt alleen iemand anders zijn plaats (verdienste) af. Ofwel liegen ze om hem zo te beschermen.
  • Eduard Dierckx

    3 jaar geleden
    Een knappe en doordachte renner die bezig is met echt door te groeien en ook weet wat hij moet doen (of niet). De Vuelta is voor hem een zeer goede training en hij moet niet forceren. Hij leert veel bij en blijft met zijn voetjes op de grond, ook geen grootspraak of exploten die kant noch wal raken (à la VDP), kortom een klasbak die in de klassiekers en de cross zeker de tegenstanders zal verbazen.
  • pierre samaey

    3 jaar geleden
    Pas op van de renners die in de luwte blijven. Remco zal beter zijn dan op de spelen en kan een rol van betekenis spelen. En pas op van Pojacar en Primos
  • François Nuyts

    3 jaar geleden
    Ja idd , ik was zelfs al vergeten dat hij daar mee reed .
  • wim De Smet

    3 jaar geleden
    Ze zijn daar goed bezig met pidcock bij ineos dankzij zijn belgische begeleider chris. Geen woorden maar daden en als het niet kan laten rusten en verder terug opbouwen. Zouden ze bij quick-step ook beter doen om Evenepoel een beetje te laten renderen want dat zijn alleen maar pieken waar ze niet nodig zijn zoals in denemarken een koers die niets betekent maar hij heeft toch weer eens in het nieuws geweest, laat die jongen groeien zoals pidcock en er zal veel meer uitkomen.