Het eekhoorntje lag doodgereden onder het geïmproviseerde verkeersbord. © dvk

Hele straat rouwt om overreden eekhoorn: “Iedereen kende dat beestje”

Beveren -

In de Peter Benoitlaan in Beveren is een eekhoorn op een symbolische plaats overreden, net onder een waarschuwingsbord. De buren zijn in rouw en stellen zich vragen bij het vele doorgaande verkeer dat na een omlegging door hun straat dendert.

Dieter Verschooren

Door een omlegging in de Pastoor Steenssensstraat krijgt de rustige Peter Benoitlaan nu plots heel wat extra verkeer te slikken. Inwoners klagen over zwaar verkeer, van betonmixers tot tractoren die er vaak te snel door de straat denderen. Om automobilisten erop te wijzen dat er naast kinderen ook dieren in de straat wonen, werd een wel heel speciaal ‘verkeersbord’ aangebracht dat op overstekende eekhoorns wijst.

“Zwaar verkeer hoort hier niet thuis”

“En net onder dat bordje vond ik een overreden eekhoorntje”, zegt een inwoner van de straat. Een andere buurvrouw had net een voederbak gekocht voor het dier, dat dagelijks uit de bomen neer beneden komt om bij haar een hapje te eten.

“Het eekhoorntje woont hier al lang en iedereen kent het”, klinkt het. Al gaat het hier zeker niet alleen over dat ene eekhoorntje. “Wat gaan ze doen als er een kind ondersteboven gereden wordt? Zwaar verkeer hoort hier absoluut niet thuis en ik kan me niet inbeelden dat al die vrachtwagens en tractoren ineens hier in de straat moeten zijn.”

Bevers schepen van Mobiliteit Raf Van Roeyen (CD&V) is nog niet op de hoogte gebracht van de gevaarlijke situatie in de Peter Benoitlaan, maar belooft de zaak wel te onderzoeken. “Wanneer er vlakbij een omlegging is, zoals nu het geval is bij de werken in de Pastoor Steenssensstraat, is het logisch dat er meer verkeer door de straat komt”, zegt Van Roeyen. “Maar we zullen zeker onderzoeken of het zwaar verkeer hier effectief gevaarlijke situaties veroorzaakt.”

Het eekhoorntje wordt eerstdaags begraven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER