Bob Ross werd werelberoemd met zijn programma 'The Joy of Painting'
Volledig scherm
PREMIUM
Bob Ross werd werelberoemd met zijn programma 'The Joy of Painting' © PBS

Bob Ross werd wereldberoemde schilder, maar wat achter de schermen gebeurde was geen ‘happy little accident’

TVHij heeft een zalvende stem en zachte aanpak waar kijkers maar niet aan kunnen weerstaan. Toen ‘The Joy Of Painting’ met Bob Ross in 1983 voor het eerst werd uitgezonden, had niemand kunnen vermoeden dat hij een wereldberoemd fenomeen zou worden. Meer dan een kwarteeuw na zijn dood is de schilder - met dank aan YouTube - geliefder dan ooit, al ging het er achter de schermen minder zachtaardig aan toe dan werd gedacht. Dat is de conclusie van ‘Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed’, de nieuwe nieuwe Netflix-docu die het verzwegen verhaal vertelt over verraad achter de schermen en de strijd om zijn erfenis. Wat is er aan de hand?

12 reacties

  • Jean Petermans

    3 jaar geleden
    De strijd om zijn erfenis heeft niks met hemzelf te maken, hij kan er niet onder geleden hebben, en de strijdende partijen doen dit zichzelf aan.
  • Jean-Marie Gijsen

    3 jaar geleden
    Ik begrijp niet hoe het kan dat iemand die geen familie is over de rechten kan beschikken en dat daar niks aan te doen is. Dat is toch net hetzelfde als iemand zijn erfenis pikken, niet ?
  • stefan crama

    3 jaar geleden
    Groot artiest en natuurliefhebber die geweldige programma's voortbracht. Zulke mensen moesten er meer zijn op deze zielige wereld.
  • Pascal Vijnck

    3 jaar geleden
    Ik snap somige negatieve commentaren niet... Alles is zo gemakkelijk als je het ziet maar probeer het zelf maar eens. Die man had grote technieken en zette je instant aan om te beginnen of verder te gaan. TOPPER 👌👍
  • Freddy Henslegers

    3 jaar geleden
    Een "echte" kunstenaar.