Wijngaarden in Bordeaux.
Volledig scherm
Wijngaarden in Bordeaux. © AFP

Wijngaard Bordeaux verwacht kleine maar kwalitatieve oogst

In Frankrijk is de oogst begonnen in de wijngaarden van Bordeaux, te beginnen met de druiven voor de crémants (mousserende wijnen), gevolgd door die voor witte en die voor rode wijn. Men verwacht “een kleine maar zeer goede oogst”.

3 reacties

  • Patrick Vandeputte

    3 jaar geleden
    Ze bedoelen dus dat het duurderde wijn zal zijn. Overigens zijn de Fransen, zoals steeds, vooral vol van zichzelf. Terwijl er al veel betere wijnen zijn in andere landen.
  • Eduard Dierckx

    3 jaar geleden
    Wie nog Bordeaux (en Bourgogne) koopt moet geld teveel hebben. Alle jaren wel een uitleg om te zeggen hoe goed de wijnen zijn. Eén ding is zeker, het zijn nog schimmen van wat ze in de vorige eeuw waren en worden kunstmatig omhoog getild. Rij gewoon verder naar het Zuiden de streek Languedoc-Roussillon, de vroegere kneusjes van de wijnbouw maar nu met top domeinen om U tegen te zeggen aan betaalbare prijzen. Kijk daar eens goed rond. Proost!
  • Franky Vansteelandt

    3 jaar geleden
    Als ze een grote oogst hebben hanteren ze dumpingprijzen, al is de kwaliteit nog zo goed. Als ze een kleine oogst hebben zeggen ze dat die superieur is om d prijzen de hoogte in te jagen. ooit zei een bekend iemand dat de fransen geen wijn meer bouwden, maar een industrie. Hij had gelijk. De beste wijnen van de afgelopen 15 jaar kunnen zeker niet tippen aan de vroegere en er zijn intussen veel betere goedkope wijnen uit andere landen.