Valérie Adriaens (44) uit Leuven deelt haar tuin met 9 buren.
Volledig scherm
PREMIUM
Valérie Adriaens (44) uit Leuven deelt haar tuin met 9 buren. © Xavier Piron / Photonews

Deze gezinnen delen hun tuin met de buren: “Van trampoline tot grasmachine en moestuin: samen hebben we veel meer”

Of ze hebben de omheining weggelaten zodat de kinderen makkelijk bij elkaar kunnen spelen en de bal niet voortdurend moet teruggegooid worden. Of de hagen werden gewoon helemaal weggehaald zodat iedereen kan genieten van een grote oase van groen. Deze Vlamingen kiezen er bewust voor om hun tuin te delen met buurman of -vrouw: “Het is een win-winsituatie, bespaart ons geld en is gewoon kei leuk”, klinkt het in Leuven.

59 reacties

  • leon neefs

    3 jaar geleden
    Leon Neefs. De samenleving wordt alsmaar zotter en zotter.
  • Alan Janssen

    3 jaar geleden
    Leuk. Ik heb hier ooit voorgesteld om de tuinen met poortjes te verbinden, beetje hybride oplossing.... maar dat willen ze liever niet.
  • vanzeir guy

    3 jaar geleden
    Van wie komt deze wet eigenlijk? Wie zoekt dat eens uit?
  • Nico Herbots

    3 jaar geleden
    Heel tof, mits duidelijke afspraken. Want het lijkt allemaal gezellig, tot er eentje zich wat te veel begint te permitteren. Het zou niks voor mij zijn. Ik ben een gloeiende hekel aan al wie graag de randjes ervan af loopt of de neiging heeft de afspraken altijd in eigen voordeel en andermans nadeel om te buigen. De kinderen van de buurt zaten hier vroeger vaak en mijn kinderen in de buurt en ik maak het graag gezellig in mijn hof met al wie binnenloopt. Maar té vrijblijvend werkt bij mij niet.
  • Stefaan BOGAERT

    3 jaar geleden
    Toch eigenaardig dat er nooit iets in de media stond dat er zo een wet zou komen. En plots is die wet daar. Geldig vanaf 1 september 2021. Gans Vlaanderen -weer eens- aangevallen in de rug!