Zij kregen een 10/10 van sterrenchef Luc Bellings: “Datzelfde weekend stond hier een file wachtenden voor de deur”
Ze waren met zeven, de kustzaken die de voorbije zomer de perfecte tien kregen opgediend van sterrenchef Luc Bellings. En dat zal niet zonder gevolgen zal blijven, kunnen eerder bekroonde restaurants beamen. “Het Bellings-effect bestaat wel degelijk. Plots staan hier files voor de deur en wil iedereen alleen nog maar dat winnende gerecht proeven. Alsof wij niets anders meer op de menukaart hebben.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Warmt het klimaat echt veel sneller op dan verwacht?
-
PREMIUM
Thomas (32) heeft geen diabetes, wél een glucosetracker: “Ik leerde welke momenten optimaal zijn om te eten”
Glucosetrackers zijn bedoeld voor diabetespatiënten. Maar ook mensen zonder de aandoening gebruiken het apparaatje. Zoals Thomas (32) bijvoorbeeld, die het gebruikt om zijn gezondheid te optimaliseren: “Ik weet nu dat ik eerst vetten en proteïnen moet eten, dan pas koolhydraten.” Dokter Johan De Saedeleer legt uit hoe het werkt en of iedereen erbij gebaat is: “Je kan bepaalde patronen herkennen.” -
PREMIUM
EXCLUSIEF. De wetenschapper achter de nieuwe Kiekeboes: “Niet kunnen tekenen heeft mij nooit tegengehouden om achter mijn droom aan te gaan”
Vanaf morgen ligt het eerste album van de nieuwe Kiekeboes ‘Uranium-235' in de winkel. Hierin dompelt scenarist Nix (Marnix Verduyn) de 21-jarige Fanny Kiekeboe onder in de wereld van kernenergie. Geen probleem voor hem, want naast stripmaker is hij wetenschapper. Hoeveel van die achtergrond sijpelt er door in een scenario? Waar trekt hij de grens tussen feit en fictie? En kan je Fanny nucleaire mopjes laten maken? HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters ging exclusief kijken in de tekenstudio van de wetenschapper achter de Kiekeboes. -
-
Jobat
Drie op de vier pensioengerechtigden in Japan blijft werken: hoe komt dat?
-
Jobat
Overvolle werkagenda na het paasverlof? Zo ga je ermee om en vermijd je het in de toekomst
Een dag vol werkvergaderingen, deadlines en lange to-do-lijsten: tussen eindeloze verplichtingen door lijkt een moment voor rust vaak onmogelijk. En dat is al zeker het geval na een weekend of verlofperiode. Met alle gevolgen van dien: uit een onderzoek van SERV, de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen, blijkt dat maar liefst 900.000 Vlamingen vorig jaar te veel stress ervaarden op het werk. Jobat.be helpt hen graag een handje. -
PREMIUM
Helft van Vlaamse huurwoningen is niet conform, Louise (26) en Ely (44) getuigen: “830 euro huur voor een badkamer vol schimmel”
Je hoeft niet met een huisjesmelker te maken te hebben om kopzorgen te krijgen van je huursituatie. Maar liefst de helft van de 550.000 Vlaamse huishoudens die op de privémarkt huren, leven in een woning die niet voldoet aan de vastgelegde kwaliteitsnormen, zo blijkt uit cijfers van de Huurdersbond. Ely* en Louise* zitten in zo’n situatie en vertellen hoe moeilijk het soms is om problemen aan te kaarten én op te lossen. “Telkens ik de verhuurders contacteerde, volgden er smoesjes of excuses over vakantie, het bouwverlof, een ander groot project of een ziek familielid.” -
HLN Shop
Je auto wassen met de hogedrukreiniger: een slim idee?
-
Verrassend: dit is het beste moment om ’s morgens je tanden te poetsen
-
Jobat
Hoeveel euro gaat er van je loon, indien je rijdt met een bedrijfswagen? “Er bestaat geen echt plafond op het VAA”
Een auto van het werk blijft aan populariteit winnen, zo blijkt uit cijfers van hr-dienstverlener Acerta. Maar wat is de impact van zo’n bedrijfswagen op je loon? En zijn er gevolgen voor je dertiende maand en pensioen? Jobat.be vroeg het aan Karolien Van Herpe, legal experte verloning bij Acerta Consult. -
PREMIUM
Waar eet je de beste steak tartaar van de kust? Sterrenchef Luc Bellings zocht het uit: “Deze steak tartaar smaakt naar.... niets”
Als het weer wat meezit, wordt de Belgische kust ook deze zomer de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag: steak tartaar. -
PREMIUM
Moet je oude bieren écht weggieten zoals in ‘Alles mag weg’? Biersommelier legt uit welke bieren lang goed blijven