AFP
Volledig scherm
© AFP

Cuba gaat bitcoin en andere cryptomunten legaliseren als betaalmiddel

CryptomuntenDe Cubaanse regering onderzoekt de mogelijkheid om bitcoin en andere cryptomunten als betaalmiddel te aanvaarden en het gebruik te reguleren. Het land ziet daar een middel in om economische sancties van de VS te omzeilen. Eerder dit jaar maakte El Salvador als eerste land ter wereld van bitcoin een wettig betaalmiddel.

11 reacties

  • Gilbert Rodts

    3 jaar geleden
    Dan zullen er massaal mensen opgelicht worden .
  • Bart Verbeeck

    3 jaar geleden
    @Philippe Legrand Er zijn wereldwijd ongeveer 4 grote FIAT munten, waaronder de reserve USD. Deze zijn hoogst gereglementeerd tot in het uiterste. Nochtans zijn het net deze munten die catastrofale gevolgen hebben voor de economie en vooral de burger. Hoe? Omdat Centrale banken de taak hebben om de koopkracht met 2 a 3 % per jaar te laten zakken. Dat is wat je krijgt in een economie waarin de CB alles voor het zeggen hebben, samen met hun regelgevende vrienden. Dank Satoshi voor de vrijheid.
  • Marnick L'Eau

    3 jaar geleden
    ik denk dat veel mensen het punt van cryptocurrency missen. Iedereen die praat over de "waarde" van een munt, uitgedrukt in bvb euro, slaat de bal mis. Dat is de ellendige tussenfase waar we door moeten, met al dat onproductief gespeculeer. Het einddoel is dat de hele economische cyclus z'n rekeningen in crypto betaalt en dat de wisselkoers ervan niemand nog interesseert, net zoals het ons vandaag geen moer kan schelen hoeveel dollar onze euro waard is wanneer we binnen de eurozone iets kopen.
  • pascal Vanderlinden

    3 jaar geleden
    @adam naaktgeboren. Laat nu juist bitcoin geboren zijn om de macht van banken buitenspel te zetten ! Wie bitcoin op een bank plaatst die begrijpt crypto's niet. Cash geld gaat zeker verdwijnen. De banken en grote multinationals stappen volop in crypto. Het is niet meer tegen te houden omdat er wereldwijd miljoenen mensen al inzitten. Kijk naar Afghanen die geraken niet eens aan hun geld van de bank !
  • Peter van Nieuwpoort

    3 jaar geleden
    Het ging al erg goed met Cuba, het zal nu snel uit het economische dal klimmen met deze gebakken lucht. Straks in de supermarkten ook crypto-voedsel in de aanbieding. 2de gangpad van links, naast de blikken wasem, lawaaisoep en hanen-eieren!